Dizalice - masine za prenos

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Dizalice - masine za prenos
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Mašine za prenos i dizanje su specijalne mašine namenjene unutrašnjem (gradilišnom) transportu. One obuhvataju sledeće tipove mašina:

Toranjski kranovi
Auto dizalice
Ostali kranovi (portalni, mosni, kabl i derik kranovi)
Specijalni uređaji (pumpe za beton, viljuškari, platforme i liftovi)


Većina mašina za prenos i dizanje spadaju u mašine sa cikličnim dejstvom. Izuzetak su pumpe za beton. Pogon ovih mašina može biti na električni pogon i sa motorima sa unutrašnjem sagorevanjem...

... Postupak sastavljanja dizalica od dovezenih komponenti u celinu spremnu za dejstvo (prenos i dizanje), ili postupak uspravljanja dizalice u oblik spreman za dejstvo, naziva se montaža dizalice.

Obrnuti postupak, od stanja dizalice u kome je mogla da dejstvuje do rastavljanja u transportabilne komponente, ili povratak dizalice u stanje da se može kao celina transportovati putevima zovemo demontaža dizalice.

Montaža i demontaža dizalice su složeni monterski zadaci i moraju se sprovoditi tačno za svaki tip po uputstvima proizvođača i svim sigurnosnim merama. Trajanje procesa montaže i demontaže može biti reda veličine nekoliko sati do reda veličine nekoliko sedmica, zavisno od veličine dizalice, vrste, marke i tipa, kao i od mogućnosti korišćenja pomoćnih sredstava (auto dizalice, dizalice na gusenicama...). Mnogi proizvođači novih tipova kranova uzimaju kao pretpostavku za montažu prisustvo auto dizalica određene nosivosti.

Za veće toranjske kranove sa horizontalnom strelom vreme montaže iznosi oko 10 dana sa približno 1000 radnih sati. Približan odnos trajanja montaža-demontaža je 60%-40%.

Kod puzajućih - Kletter kranova, vremena za montažu kreću se od 120 do 180 radnih sati...


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:49 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Mašine za obradu skidanjem strugotine derrick 0 2,992 07-08-2013 11:23 PM
zadnja poruka: derrick
  Akt o proceni rizika za aparat za elektrolučno zavarivanje derrick 0 2,737 08-02-2013 01:13 PM
zadnja poruka: derrick
  Strug - mašine Dzemala 0 3,170 25-06-2010 01:58 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Stereofonski prenos radio signala Dzemala 0 1,662 25-06-2010 01:55 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Proracun rucne dizalice maturski Dzemala 0 2,910 24-06-2010 02:44 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: