Digitalna kartografija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Digitalna kartografija
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Картографија је наука која се бави изучавањем карата, њиховог садржаја, начина картографског изражавања, израде, састављања и коришћења карата. Она разрађује теоријске основе карата, утврђује принципе на којима се карта базира, као и методологију и технику њихове израде и основне могућности њиховог коришћења.
Људи су још у старом веку имали потребу да се картографски изражавају, а на то су их терале практичне потребе за означавањем сопствених територија. Од тог времена па све до данашњих дана картографија се све више развијала и добијала на значају у свакодневном животу. Највећи допринос развоју картографије у новијој историји дало је усавршавање технике припремања и умножавања карата. Током ХХ века у картографији је почела да се примењује рачунарска технологија што је довело до развоја дигиталне картографије. Дигитална картографија је веома важна у продукцији карата, јер омогућује бржу и јефтинију производњу карата као и могућност брзог ажурирања. Све то условљава већу доступност карата односно још већи број корисника.
У овом семинарском раду је обрађен појам дигиталне картографије уопште, затим појам дигиталне карте, као и процес дигитализације уз основне податке о техничким средствима и рачунарским програмима потребним за тај процес...

САДРЖАЈ


Увод 1
Дигитална картографија 2
Развој дигиталне картографије 3
Дигитална карта 4
Основни улазни подаци и информације 5
Техничка средства у процесу дигитализације 7
Рачунари 7
Периферијске јединице 8
Дигитализација 9
Ручна дигитализација 9
Аутоматска дигитализација 10
Софтверски алати 11
Програми за дигиталну графику 12
Дигитална картографија у ГИС окружењу 13
Закључак 15
Литература 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:31 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Digitalna Ekonomija: E-klasifikacija glavnih gradova svijeta Blitzfinder 0 2,721 16-01-2010 05:26 PM
zadnja poruka: Blitzfinder
  Digitalna obrada govora derrick 0 1,754 14-01-2010 05:06 AM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: