DHCP

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
DHCP
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Protokol za dinamicko konfigurisanje adrese (Dynamic Host Configuration Protocol, DHCP)
Svakodnevno funkcionisanje TCP/IP-a moze da bude veoma slozeno zato sto se klijentima mora omoguciti redovno primanje I azuriranje njihovih mreznih informacija da bi bili u toku sa izmenama na mrezi. Svaki objekt u TCP/IP okruzenju zahteva jedinstvenu adresu koja odredjuje njegovu lokaciju I obezbedjuje sredstva za slanje mreznih paketa sa jednog na drugo mesto. Ta adresa, IP adresa, se mora dodeliti svakom klijentu u mrezi, da bi im se omogucilo komuniciranje uz upotrebu TCP/IP-a. Ranije su se IP adrese distribuirale rucno, sa svakim dodavanjem novih klijenata u mrezu. To je zahtevalo mnogo anministrativnog rada na odrzavanju, a cesto su se pojavljivali problemi u konfigurisanju zbog obicnih gresaka u kucanju. Zbog toga se neprestano tragalo za automatskom metodom distribuiranja IP adresa klijentima, jer su administrativne prednosti takve metode potpuno ocigledne. Traganje za takvim sistemom je dovelo do predhodnika DHCP-a: RARP-a I BOOTP-a.


Servis DHCP klijent

Serverski deo DHCP-a predstavlja samo polovinu “jednacine” u transakciji DHCP-a. Zahtev za IP adresom dolazi od specificnog interfejsa, poznatog pod nazivom DHCP klijent. Klijent se instalira zajedno sa TCP/IP-om, a visi klijenti se mogu instalirati kao dopunska komponenta nizih klijenata.
DHCP klijent, kao sto je vec pomenuto, upravlja komunikacijom sa servisom DHCP Server, odnosno upravlja zahtevima za IP adresom I njenim azuriranjem. Svako ponavljanje Windows klijenta ukljucuje razlicitog DHCP klijenta i postoje blage razlike u funkcijonalnosti svakog od ovih klijenata; medjutim, opsta funkcionalnost – trazenje i prijem IP adrese sa DHCP servera – ostaje ista za svakog Windows klijenta...
PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
04-04-2011 02:10 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: