Demokratija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Demokratija
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


„Niko se pretvara da je demokratija savršena ili svemudra. Zaista, rečeno je da je najgori oblik vladavine osim svih drugih oblika koji su isprobani s vremena na vreme“ – bivši britanski premijer Winston Churchill. Ovo baca svijetlo na važnu realnost: Ne postoji savršena demokratija, ali uprkos kritici kojoj je izložena, ostaje najuspešniji sistem za postizanje mirnih rešenja kad je reč o konfliktu. Zaista, na cijeloj planeti u raznim regionima i u različitim sistemima ljudi se pozivaju na Demokratiju.
Demokratija živi od saradnje svojih građana. Znanje koje oni imaju formira preduslov za podršku. Samo oni sa osnovnim razumjevanjem kako sistem radi, i koji posjeduju znanje o mehanizmima i institucijama koje stvaraju demokratsku državu mogu uložiti vreme i energiju u nju. Širenje ove informacije se smatra jednim od najvažnijih zadataka u političkom obrazovanju, čiji je cilj sazrevanje odgovornog građanina.
Tokom cijelog života smo članovi različitih grupa ili zajednica. U svim ovim zajednicama moraju se donositi odluke u ime cijele zajednice: o ciljevima, pravilima, raspodeli odgovornosti i nagrada i sl. Ove odluke se mogu nazvati kolektivnim za razliku od individualnih – koje donosimo samo u svoje ime. Demokratija pripada sferi kolektivnog odlučivanja. Takve odluke koje utiču na zajednicu, treba da donose svi članovi zajednice i svi treba imaju jednaka prava pri donošenju tih odluka. Demokratija znači podrazumjeva dva povezana načela, javne kontrole nad kolektivnim donešenjem odluka i jednakosti prava u primenjivanju te kontrole. Neku zajednicu bi smo mogli nazvati demokratskom u onoj meri u kojoj se ta načela sprovode pri donošenju odluka...

S A D R Ž A J

1 Demokratija 3
2 opšti pistup 4
3 klasične teore o demokratiji 7
4 Savremeni oblici demokratije 10
4.1 Izbori 10
4.2 Parlament 11
4.3 Vlada i uprava 11
5 Pravna država 12
6 Nedostaci i slabosti demokratije 14
7 Autokratija – pojam i vrste autokratije 15
8 ZAKLJUČAK 17
9 LITERATURA 18PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:26 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Proceduralna demokratija i njeni uslovi Dzemala 0 1,580 28-02-2011 10:42 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Terorizam i demokratija Dzemala 2 2,325 07-12-2010 04:09 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Demokratija kroz historiju - ij Dzemala 0 1,767 10-09-2010 01:11 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Demokratija i autokratija - opšte učenje o pravu Dzemala 0 3,597 10-06-2010 12:24 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Demokratija - pravo -ijekavica Dzemala 0 1,388 10-06-2010 12:23 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: