CRM-osnovni koncept

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,085
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
CRM-osnovni koncept
UVOD

U središtu poslovanja svakog preduzeća koje je orijentisano prema potrošačima nalaze se sadašnji te potencijalni potrošači preduzeća. Cilj poslovanja je upravo pružanje zadovoljstva tim potrošačima na način da se zadovoljavaju njihove sadašnje potrebe i želje ali i da se uzimaju u obzir potencijalne potrebe koje mogu nastati razvojem prilika na tržištu. Da bi se neko preduzeće odlučilo da sprovodi i primjenjuje orijentaciju prema potrošačima potrebno je da zna što sve ona obuhvata, kako se sve može delovati na potrošača te da može odrediti koje su konkurentske prednosti koje ostvaruje pred drugim preduzećima koja poseduju neku drugu poslovnu orijentaciju.

Opšte prihvaćena definicija CRM ne postoji. Svako ko se bavio ili implementirao CRM rešenja ima svoju definiciju. Problem više je činjenica da CRM za različite ljude ima različito značenje. Za neke je CRM aktivnost vezana za direktan e-mail, za druge je to automatizacija prodaje, za treće je to softver itd...IT konsultanti CRM prevode u komplikovani tehnički žargon vezan za izraze kao što su OLAP (Online Analitical Processing) i CIC (Costumer Interaction Centers) i druge. Sve ovo stvara konfuziju kod ljudi koji se interesuju za CRM. Prevedeno na naš jezik CRM predstavlja upravljnje odnosima sa korisnicima (klijentima), ali šta je u suštini tog pojma?

Sadržaj

UVOD 1
1.1 Koncept CRM 2
1.2 Metod i cilj uvođenja CRM koncepta 3
1.3 Tipovi i modeli CRM 7
ZAKLJUČAK 12
LITERATURA 13


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
16-01-2013 02:36 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Seminarski osnovni elementi procesa istrazivanja marketinga Dzemala 0 1,979 08-04-2011 02:28 AM
zadnja poruka: Dzemala
  Crm zekan 0 1,705 09-09-2010 11:49 AM
zadnja poruka: zekan
  Koncept marketing istraživanja podržan internet tehnologijom Vesnica 0 1,657 10-06-2010 12:44 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Marketing miks koncept Vesnica 0 3,219 08-06-2010 12:18 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: