Carinski sistem u BiH -ij

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Carinski sistem u BiH -ij
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Carine predstavljaju posebnu problematiku koju treba posmatrati nezavisno od fiskalne funkcije poreza. Naime, zavisno o ekonomskoj politici, carine će biti različito pozicionirane u poreskom sistemu jedne zemlje. Tako će u neoliberalizmu, što je slučaj naše zemlje, carine u fiskalnom pogledu imati tek ograničeno značenje sa tendencijom smanjenja. U intervencionizmu manipulacijom carina moguće je provoditi aktivnu ekonomsku politiku. Pri tome fiskalno značenje carina ipak, u krajnjoj liniji, ima tek sekundarno značenje. Neoliberalizam kao temelj ekonomske politike, u funkciji kapitalnih odnosa, eliminira značaj carina u svakom pogledu. Posljedica je jasna i predvidiva i odražava se znatno na privredne strukture manje razvijenih zemalja.

U sklopu priprema za priključenje Bosne i Hercegovine evropskim integracijama, te stvaranja pretpostavki za provođenje obaveza preuzetih potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SPP), potrebno je uskladiti odgovarajuća ovlaštenja, funkcionalnu organizaciju, razviti moderne metode rada i uspostaviti širu i jaču nacionalnu i međunarodnu saradnju u zakonskim okvirima koji će omogućiti carinskoj službi sudjelovanje u sprovođenju projekata, kako na nacionalnom, tako i na regionalnom nivou.

Olakšavanje trgovine, transporta, prevoza i pojednostavljeni carinski postupci imaju jedinstven cilj, a to je kretanje roba preko nacionalnih granica na najefikasniji i najjeftiniji način, bez nepotrebnih kontrola ili zastoja, uz maksimalnu učinkovitost i optimalno prikupljanje prihoda. Carinska služba, kao bitan element unutrašnje i vanjske politike, mora utvrditi i provoditi pravu ravnotežu između sprovođenja potrebne kontrole i olakšavanja međunarodnih tokova roba na način da reformira i modernizira svoje metode rukovođenja i operativne postupke....


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:56 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Mogućnosti primjene indikatora održivosti na praksu u BiH derrick 0 666 05-02-2014 11:30 PM
zadnja poruka: derrick
  Carinski sistem 2 derrick 0 778 29-08-2013 02:49 PM
zadnja poruka: derrick
  Dbp (društveni bruto proizvod) osvrt na BIH -ij Maja 0 1,459 27-07-2012 04:24 PM
zadnja poruka: Maja
  Investicioni fondovi u BIH, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji Maja 0 1,449 27-07-2012 04:03 PM
zadnja poruka: Maja
  Sistem ocjenjivanja u proizvodnji Maja 0 737 26-07-2012 05:16 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: