Borba protiv kriminalaca belog okovratnika

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,234
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Borba protiv kriminalaca belog okovratnika
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

Borba protiv kriminalaca „belog okovratnika“


Odeljenje za ozbiljne prevare ( eng. Serious Fraud Office – SFO) bori se za svoj sopstveni život. Teško je zamisliti da je to ona ista agencija koja je nedavno punila naslove zbog hapšenja tajkuna Roberta i Vinsenta Tchenguiza i petoro drugih ljudi, i napada na svoje kancelarije. Teško je, takođe, kada se uzme u obzir da SFO treba da započne jedno od svojih najznačajnijih suđenja u oktobru, protiv bivšeg šefa Polly Peck-a i begunca od pravde već dugi niz godina, Asila Nadira.

Teško je poverovati, takođe, i s obzirom na to da je stopa presuda SFO porasla sa skromnih 62% na kredibilnih 90% u poslednjih nekoliko godina. Njen obim posla je, takođe, skočio - od 63 slučajeva u 2006-07. na nešto više od 100 u svojim knjigama u ovom trenutku. Ipak, u Whitehallu postoji određena rešenost da se ukine ovaj „pas čuvar“ i da se njegove istražne radnje preusmere ka Nacionalnoj agenciji za borbu protiv kriminala (eng. National Crime Agency) kada to novo telo zaživi, kao i da njihovu funkciju krivičnog gonjenja preda državnom tužilaštvu (Crown Prosecution Service).

Prvobitno, plan je bio da se stvori nova Agencija za borbu protiv ekonomskog kriminala (eng. Economic Crime Agency) spajanjem SFO i izvršnih delova FSA (Financial Services Authority) i OFT (Office of Fair Trading) u jednu super-agenciju.

Ali, FSA je uspela da se održi na polju zloupotrebe tržišta i insajderskog trgovanja nakon žestoke akcije. Reakcija među zvaničnicima bila je da predloži napuštanje Agencije za borbu protiv ekonomskog kriminala pre nego što je stvorena i da podeli nadležnosti SFO-a - stavljanje istražnih radnji pod nadležnost Nacionalne agencije za borbu protiv kriminala a krivično gonjenje državnom tužilaštvu. To je navelo šefa SFO Ričarda Aldermana da pripremi odbranu. "Moj stav je da je pristup koji vodi tužilaštvo sa integrisanim timovima pravnika i istražitelja potreban u ovoj veoma kompleksnoj ekspertskoj oblasti. Nema dokaza za to da će odvajanje istražitelja i tužilaca poboljšati pristup složenom privrednom kriminalu. Po mom mišljenju, efekat će biti štetan. "

Sadržaj

Borba protiv kriminalaca „belog okovratnika“ 3
ZAKLJUČAK 6
LITERATURA 11


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
09:01 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Krivično delo protiv imovine - Kradje Maja 0 2,379 24-02-2012 03:26 PM
zadnja poruka: Maja
  Krivična dela protiv privrede Maja 0 1,996 24-02-2012 03:18 PM
zadnja poruka: Maja
  Tužba bih protiv SCG međunarodnom sudu pravde - moderne pravne kodifikcije-ij Dzemala 0 886 13-08-2010 12:28 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Posebne istražne radnje i tehnički aspekti borbe protiv kriminaliteta -ij Dzemala 0 3,066 11-08-2010 01:57 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Odgovornost pravnih osoba za krivična djela protiv okoliša - ij Dzemala 0 1,414 11-08-2010 09:37 AM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: