Biznis plan pvc stolarija

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Biznis plan pvc stolarija
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Biznis plan predstavlja glavni rezultat operativnog planiranja. Posredstvom biznis plana ostvaruje se veza između strategije i izvršenja. Preko biznis plana i njegovog rebalansa, preduzeće je u prilici da kontinualno primenjuje strategiju. Operatino planiranje čini biznis plan kao i proces njegovog donošenja. Biznis plan je rezultat operativnog planiranja, ono predstavlja skup upravljačkih odluka o tome šta preduzeće treba da radi, kako bi se primenila strategija koja treba da omogući ostvarenje definisanih ciljeva.
Sva preduzeća imaju neku formu biznis plana. Veličina biznis plana i složenosti metodologije za njegovo formulisanje su dobri indikatori veličine i složenosti preduzeća.
Kod malih preduzeća suštinu operativnog planiranja čine odluke: o nivou zaliha, cenama, stepenu korišćenja kapaciteta i gotovinskom toku. Strategija nije detaljno formulisana, a operativno planiranje se bazira na ekstrapolaciji trendova korigovanih kratkoročnim informacijama o prodaji i likvidnosti.

ULOGA, KORISNICI I FORMA

Osnovna uloga biznis plana je određivanje nedvosmislene i precizne orijentacije za vođenje poslova u kratkom roku. Obično se odnosi za period od godinu dana s tim da se aktuelizira na kvadratnoj i mesečnoj osnovi. Biznis plan ima i druge uloge tj. potrebe drugih interesnih grupa sa uvidom u to kako se namere preduzeća ostvaruju. Postoje dve grupe biznis plana: unutrašnji i spoljnji.
Za unutrašnje korisnike je bitno što dolazi do poboljšanja performansi identifikovanja jakih i slabih mesta u strategiji; preko tabela se omogućava poređenje sa ostvarenjima, tako elementi biznis plana predstavljaju prepoznatljiv standard kontrole; dobra je osnova za merenje uspeha menadžerskog tima; sam biznis plan i njegova upotreba predstavljaju sredstvo edukacije, harmonizacije interesa zaposlenih i motivacije ključnih eksperata.
Postoji nekoliko koristi za spoljne korisnike: preko biznis plana se upoznaju sa ciljevima, strukturom biznisa, specifičnostima biznis modela i projektovanim performansama. Zainteresovane strane su investitori, strateški partneri; on je osnova baze na kojoj banke odobravaju kredite.

1.Organizacija planiranja je u nadležnosti najvišeg menadžerskog nivoa.
2.Dijagnoza stanja je procena internih mogućnosti u smislu jakih i slabih strana; procena eksternih mogućnosti, pretnje i šanse i njihov uticaj na buduće performanse.
3.Definisanje ciljeva – Postavlja se dijagnoza stanja šta je do sad urađeno kao i adekvatnost postavljene strategije. Vrši se identifikacija neophodnih poboljšanja i korekcija standarda kontrole.
4.Izrada ne finansijskih planova – Proces izrade biznis plana započinje izradom plana marketiga, njegovi elementi su:
-Količina prodaje
-Vrednost prodaje
-Troškovi
-Profitabilnost


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05-05-2010 10:34 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Plan projekta derrick 0 1,348 07-08-2013 10:16 PM
zadnja poruka: derrick
  Finansijski plan SOJAPROTEIN Maja 0 1,875 02-02-2012 02:02 PM
zadnja poruka: Maja
  Biznis plan za Otvoreni Akva park u Bijeljini Maja 0 2,548 02-02-2012 01:55 PM
zadnja poruka: Maja
  Finansijski plan MK GROUP Maja 0 1,821 30-01-2012 04:08 PM
zadnja poruka: Maja
  Biznis plan Sportska oprema Maja 0 3,043 30-01-2012 04:02 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: