Biznis plan preduzeca Kamen doo

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Biznis plan preduzeca Kamen doo
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Ako određeno preduzeće ili firma nema dovoljno sredstava da uđe u posao ili da započne jos jedan novi segment postojećeg posla javlja se potreba za pronalaženjem određenog kreditnog sredstva ili drugog vida pozajmnice. Jedan od najbitnijih faktora koje koristimo da bi uvjerili neku banku ili potencijalnog investitora da investira u naš posao je prilaganje biznis plana ( plana poslovanja, investicijskog projekta ). Pisanje biznis plana nije samo formalnost, to je temelj svakog poslovanja. Detaljnim i pažljivim planiranjem i analiziranjem svih dijelova budućeg posla možemo vidjeti da li je to opravdano ulaganje i da li je uopće moguće ući u taj posao. Mnoga mala i srednja preduzeća kod nas nemaju biznis plan. Domaći poduzetnici ga izbjegavaju pisati zbog predrasude da je to dugotrajan i kompliciran posao. U narednih nekoliko stranica ćemo pokušati dokazati da to nije ispravno mišljenje, također ćemo pojasniti kako se izrađuje biznis plan te pokazati da to nije kompliciran posao kao što mnogi smatraju.

Šta je biznis plan?

Biznis plan je okvir za osmišljavanje i adekvatno povezivanje poslovnih ciljeva, principa i kriterijuma, odnosno politike, pravaca i metoda poslovne strategije, i na osnovu toga, programiranje aktivnosti za ključne funkcije, kao što su: marketing, proizvodnja, nabavka, istraživanje i razvoj, finansije, kadrovi i sl.
Biznis plan služi za:
- Provjeru poslovne ideje i poslovnih mogućnosti
- Dobijanje saglasnosti za određene poduhvate
- Pripremanje dokumentacije za investitore i preduzeće
- Kao vodič za kasnije poslovanje

Definicije biznis plana

Biznis plan je rezime prošlih, sadašnjih i budućih aktivnosti preduzeća, odnosno najefikasniji način kako da iz prošlosti (sadašnjosti) stignete do budućnosti.

Biznis plan je pažljivo planiranje i testiranje poslovne ideje, kojim se pokazuje da li ona ima finansijskog i operativnog smisla.

Biznis plan je plan vizije preduzeća, put od želja do stvarnosti. U njemu su postavljeni ciljevi, analizirane osnovne slabosti i najznačajnije prednosti planiranih aktivnosti i u skladu sa tim utvrđena osnovna strategija njegovog sprovođenja.

Biznis plan utvrđuje trenutnu poziciju preduzeća.
Izrada biznis plana je razvojni proces testiranja početne poslovne ideje, ocene njenih realnih biznis šansi u tržišnom okruženju, projekcije realizacije i načina ostvarenja.

Biznis plan je, dokument koji služi kao standard sa kojim se mogu porediti tekući rezultati nakon što je posao startovao. Redovno poređenje planiranih i ostvarenih aktivnosti Vam dozvoljava da identifikujete probleme pre nego što postanu nerješivi (neupravljivi). Redovno poređenje i korektivne akcije Vam pomažu da održite Vaš posao na željenom putu, ka ostvarenju postavljenog cilja.

Biznis plan je neophodan dokument ukoliko želite da pozajmite kapital. Dobro urađen biznis plan je najsigurnija garancija Vaše sposobnosti da upravljate Vašom idejom. Biznis plan je značajan faktor koji bitno opredeljuje odluku da li će Vam biti odobrena sredstva koja tražite.

Biznis plan je prva provjera i ocjena Vaše poslovne ideje za Vaše potencijalne partnere koji treba da ulože vrijeme, znanje ili novac u Vaš projekat, a ne u neki drugi. To je najčešće neophodna pokretačka karika u realizaciji Vašeg preduzetničkog poduhvata, jer da ste nameravanu investicionu aktivnost mogli samostalno realizovati, pomoć i finansijsku podršku ne bi ni tražili.

Zašto nam je potreban biznis plan?PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
05-05-2010 10:32 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Plan projekta derrick 0 1,348 07-08-2013 10:16 PM
zadnja poruka: derrick
  Finansijski plan SOJAPROTEIN Maja 0 1,875 02-02-2012 02:02 PM
zadnja poruka: Maja
  Biznis plan za Otvoreni Akva park u Bijeljini Maja 0 2,547 02-02-2012 01:55 PM
zadnja poruka: Maja
  Proširenje obima pružanja usluga doo Pan Lada - upravljanje proizvodnjom Maja 0 778 30-01-2012 07:03 PM
zadnja poruka: Maja
  Profesionalizacija poslovanja preduzeća Doo Belarus Agropanonka Maja 0 1,196 30-01-2012 06:32 PM
zadnja poruka: Maja

Skoči na forum: