Bezbednosna situacija na balkanu

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 8,280
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Bezbednosna situacija na balkanu
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Najveća garancija stabilnosti i prevazilaženja sukoba u našem regionu, na Balkanu, svakako leži u činjenici da u svim državama regiona danas postoje demokratski izabrane vlasti – verovatno prvi put u istoriji u svim zemljama istovremeno – i sve one imaju kao osnovni cilj ulazak u evropske integrativne procese, a pre svega u Evropsku Uniju. Pošto Unija, svakako, ne želi da uvozi probleme i sukobe, evropska integracija je bitan stimulator rešavanja spornih pitanja.

Ukupno uzevši, pošto je plaćena visoka cena – a posledice se osećaju i danas, može se reći da je i ovaj najteži period za nama, i da osnovna pretnja našoj bezbednosti nisu ni pretenzije velikih sila i blokova, ni mogući sukobi sa susedima. U globalnim razmerama, pošto možemo smatrati da je najrizičniji period raspada nekih država i početak tranzicije u Istočnoj Evropi prevaziđen, deluju novi ili neki obnovljeni stari faktori ugrožavanja bezbednosti. Pre svega, nerešeni nacionalni i teritorijalni sporovi – sa dugom istorijom – nadovezuju se na ključni problem današnjeg sveta – ekonomsku i socijalnu nejednakost i povećanje razlika između najrazvijenijih i nerazvijenih zemalja.

Dok u Evropi postoji EU kao "korektivni faktor" i centar okupljanja, izvan Evrope je na nizu tačaka vrlo teško stabilizovati situaciju, čitave teritorije su ili bez kontrole i organizovane vlasti (delovi Avganistana, Konga itd.), ili pod vlašću totalitarnih režima sa teško predvidljivim namerama. Takve teritorije predstavljaju startnu poziciju za delovanje međunarodnog terorizma koji se oslanja na nerešene nacionalne i socijalne probleme, a u krajnjoj meri dovodi do vrlo opasne međunarodne destabilizacije koja ove probleme samo produbljuje. Nema sumnje da je međunarodni organizovani terorizam danas najveća bezbednosna pretnja u svetu. . .


Sadržaj :


UVOD 3
1.1 ESDP – faktor bezbednosti na Balkanu 4
1.2 Pravni osnov međunarodnog obezbeđenja bezbednosti na Balkanu 7
1.3 Lokalni i regionalni sukobi kao bezbednosni problem 9
ZAKLJUČAK 11
LITERATURA 13PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
13-04-2011 12:59 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Nacini na doznavanje za podgotvuvanje ili za postoenje na krivicno delo -Macedonian Dzemala 0 2,139 10-06-2010 04:34 PM
zadnja poruka: Dzemala

Skoči na forum: