Autizam kod dece predškolskog uzrasta

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,097
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Autizam kod dece predškolskog uzrasta
UVOD

Većina dece u predškolskom uzrastu su vrlo socijalna bića koja, da bi napredovala i rasla, imaju potrebu i želju za kontaktom sa drugima. Ona smeju, maze, i reaguju zainteresovano, nestrpljivo i uzbuđeno na različite igre sa vršnjacima. Međutim, ponekad dete ne komunicira s drugima na očekivani način. Umesto toga, ono deluje kao da je u "svom svetu", odnosno svetu koji se sastoji iz ponavljanih rutinskih radnji, čudnih i specifičnih ponašanja, problema u komunikaciji i potpunog nedostatka socijalne svesti ili interesovanja za druge. Ovo su karakteristike razvojnog poremećaja koji se zove autizam.

Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga. Zbog prirode nastanka i manifestacije, autizam je vrlo složeni poremećaj. Glavne karakteristike ovog poremećaja su slaba ili nikakva socijalna interakcija i komunikacija deteta, ograničeni i ponavljajući obrasci ponašanja. Po tim karakteristikama autizam se razlikuje od ostalih poremećaja iz grupe poremećaja autističnog spektra.

Opis simptoma autizma prvi je dao dečiji psihijatar Leo Kanner, iz bolnice Džon Hopkins u Baltimoru: „Glavni patogeni poremećaj kod ove dece je nemogućnost uspostavljanja odnosa sa ljudima i stvarima od samog početka njihovog života. Roditelji se žale da im se čini da su oni sami sebi dovoljni, i da su zatvoreni kao školjka, najsrećniji su kada su sami ; u akciji su kada nema ljudi u blizini, potpuno nesvesni svega oko sebe ; odaju utisak tihih mudraca, ali nesposobnih da ostvare normalne društvene odnose ; ponašaju se kao da su hipnotisani. To nije odstupanje od ranije prisutnih normalnih društvenih odnosa kao kod šizofrene dece ili odraslih, to nije povlačenje od ranije postojećih odnosa. Ovo je od početka ekstremna autistična usamljenost koja uvek prezire, ignoriše i odbacuje sve što dolazi spolja, bilo da su to fizički kontakti ili zvuci koji su pretnja narušavanju samoće i doživljavaju se kao nepravedno, bolno i razočaravajuće iskustvo”.

S A D R Ž A J

UVOD 3
1. Karakteristike autističnog deteta 5
2. Tumačenje autističnog poremećaja 8
3. Prognoza ishoda autističnog poremećaja 10
4. Problemi porodica sa autističnom decom 11
ZAKLJUČAK 12
LITERATURA 13


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
11:44 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Komunikacija dece kroz igru derrick 0 2,382 06-03-2014 12:57 AM
zadnja poruka: derrick
  Priprema dece za polazak u školu derrick 0 3,716 06-03-2014 12:28 AM
zadnja poruka: derrick
  Razvijanje komunikacijskih sposobnosti dece predškolskog uzrasta derrick 0 2,353 06-03-2014 12:27 AM
zadnja poruka: derrick
  Upotreba slikovnica u razvoju govora dece predskolškog uzrasta derrick 0 2,614 27-02-2014 03:38 PM
zadnja poruka: derrick
  Socijalna inkluzija dece ometene u razvoju derrick 0 2,984 19-09-2013 03:36 PM
zadnja poruka: derrick

Skoči na forum: