Antene 2

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Maja Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 1,233
Pridružen: Nov 2011
Poruka: #1
Antene 2
100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

УВОД

Антена је системска компонента која је дезајнирана да шаље или прима електромагнетне таласе. У модерним бежичним системима, антена такође мора да ради као уређај за усмеравање који прослеђује одређени сигнал само у одређеним правцима, док га у нежељеним правцима потискује.
Џејмс Клерк Максвел је први научник који је објединио теорије о електрицитету и магнетизму и речито представио њихове односе преко скупа сложених једначина које данас називамо Максвелове једначине. Он је такође доказао да је светло електромагнетне природе, као и да светлост и електромагнетни таласи путују таласним поремећајима исте брзине. Његов рад је први пут објављен 1873. године. Професор Хајнрих Рудолф Херц је 1886. године демонстрирао први бежични електромагнетни систем. Он је успео да у својој лабораторији произведе на дужини од 4м искру на међупростору λ/2 дипола, која је онда детектована као искра на оближњем колу.

Тек је Гилермо Маркони 1901. године успео да шаље сигнале преко великих удаљености. Те године је извршен први прекоатлантски пренос синала. Од тада па све до 1940-тих година, антенска технологија се бавила углавном елементима жичног типа и фреквенцијама приближно до ултра високих фреквенција. Тек је по почетку другог светског рата почело развијање модерне антенске технологије и њене примене. Велики допринос овој технологији донело је откриће микроталасних извора, који су производили фреквенције од 1 GHz и више. Напредак компјутерске технике и бежичних комуникација све до деведесетих година је имао главни утицај на развој модерне антенске технологије, и тај утицај ће се повећати у новом миленијуму.

САДРЖАЈ

1. УВОД 1
2. ЕЛЕМЕНТИ 2
3. ТЕОРИЈА 3
3.1. Максвелове једначине 3
3.2. Области поља 5
4. ФОРМИРАЊЕ АНТЕНСКИХ ИЗВОРА 10
4.1. Формирање жичног извора 10
4.2. Формирање извора код антена са отвором 11
5. АНТЕНСКИ ПАРАМЕТРИ 14
6. ГРУПЕ 18
7. ПРИЛАГОДЉИВЕ ГРУПЕ И ПАМЕТНЕ АНТЕНЕ 19
8. ЗАКЉУЧАК 20


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
07:04 PM
Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: