Analiza situacijske efikasnosti rukometne reprezentacije

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Analiza situacijske efikasnosti rukometne reprezentacije
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Rukomet je sportska igra u kojoj dve ekipe sa po 7 igrača pokušavaju ubaciti loptu u protivnički gol za vreme trajanja utakmice. Kako se radi o izuzetno dinamičke aktivnosti, radi uspostavljanja naučnih znanja, kontinuirano se sprovode naučna istraživanja u kojima se pokušavaju utvrditi stabilni pokazatelji koji se mogu primeniti u trenažni proces

Ovu igru, kao i druge sportske igre (košarka, fudbal, vaterpolo, ...) karakteriše posjed lopte, gubitak poseda lopte i postizanje cilja (gol, koš, ...), pa je posebno zanimljivo istražiti u Scena uslovima neke bitne elemente faza napada

RUKOMETNA REPREZENTACIJA HRVATSKE

Svaka rukometna utakmica pruža brojne mogućnosti za registraciju velike količine podataka (o vrstama i kvalitetu delovanja pojedinih igrača i sastava) koji su pogodni za interpretaciju.

Primena statističke analize u procesu savremenog treninga i takmičenja u rukometu i ostalim sportovima, višestruko je značajna i neizostavna u postizanju vrhunskih rezultata.

U cilju analize rukometne igre potrebno je definisati repertoar tehničko-taktičkih aktivnosti koje će se pratiti tokom odvijanja rukometne igre te registrovati događanje na osnovu određenih situacija u kojima se igrač najčešće nalazi.

U toku igre moguće je zabeležiti svaki uspešan i neuspešan potez svakog pojedinca kao npr broj upućenih lopti na gol, broj postignutih golova, procenat realizacije šuta na gol, izgubljene lopte, tehničke greške, kazne, dobre i loše odbrane golmana i još mnogo toga.

Na taj način se dobijaju objektivni pokazatelji stanja, odnosno efikasnosti igrača i ekipe, a ne postoji više subjektivna procena te na osnovu pokazatelja trener meritorno može oceniti doprinos svakog igrača uspehu i neuspehu ekipe.

Rukometnu igru obeležava jednostavno definisan cilj - postizanje što većeg, odnosno primanje što manjeg broja pogodaka (Tadić, 2003). Pojedine utakmice službenih takmičenja situacije su kada se tako jednostavno definisani cilj želi konkretizovati. Svako se nadmetanje prati zvaničnim statističkim programom u samom toku takmičenja ili se pak naknadno pregledava video zapis utakmice. Analizom prikupljenih podataka moguće je utvrditi efikasnost posmatranih ekipa, odnosno faktore koji su doprineli ostvarivanju postignutog rezultata. Stručnjaci i treneri koji analiziraju efikasnost svojih igračica u takmičarskim uslovima u mogućnosti su da donese racionalnu odluku o pojedinačnom učinku svake igračice i ekipe u celini te ujedno analizom igre protivničke ekipe izvršiti kvalitetnu pripremu za sledeću utakmicu. Nažalost, brzi transfer službenih statističkih obrada pojedinih utakmica rukometni eksperti mogu koristiti samo na takmičenjima evropske i svetske nivoa. Za potrebe ovog istraživanja korišćeni su podaci prikupljeni na Svetskom prvenstvu u rukometu za žene, održanom u Hrvatskoj 2003. godine.

CILJ ISTRAŽIVANJA

Osnovni cilj ovog istraživanja je utvrditi učinkovitost pojedinog igrača i vratara seniorske reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. godine na svih devet odigranih utakmica.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:04 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza tehnika odbrane polja derrick 0 2,209 11-10-2013 03:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza konflikta derrick 0 2,480 08-02-2013 12:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza kompanije Montenegro Airlines Vesnica 0 1,928 13-05-2010 01:46 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Analiza AD Sintelon Vesnica 0 1,885 13-05-2010 01:38 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Swot analiza AD Sintelon Vesnica 0 2,292 12-05-2010 09:51 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: