Analiza AD Sintelon

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Analiza AD Sintelon
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

SWOT analiza svetski je poznata metoda koju rabe kompanije bez obzira na veličinu, tip industrije, broj zaposlenih itd. Popularnost SWOT analize leži u njezinoj jednostavnosti. U nekoliko jednostavnih koraka pokušat ćemo vam pomoći u temeljitoj proceni tržišne pozicije.
Snagu kompanije predstavlja sve u čemu ste jaki: vredna imovina i strojevi, stručna znanja zaposlenika, dobra geografska pozicija, lojalni kupci i dobra usluga ili vredno partnerstvo predstavljaju vaše komparativne prednosti nad konkurencijom. Čuvajte ih, budite ponosni na njih i razvijajte ih i dalje - te komponente vaš su jamac uspeha.
Svaka kompanija, bez obzira na to koliko jaka i uspešna bila, ima prostora za napredak. Slabosti, ako su vrlo izražene, mogu biti i razlog gubitka dela tržišta. Slabosti su, primerice, loš imidž proizvoda, nestručan ili nemotiviran kadar, menadžerski ili radnički, loša bilanca, zastarjeli pogoni. Analizi slabosti treba prići ozbiljno i objektivno. Slabosti nikako ne biste smeli imati više od snaga.

ISTORIJSKI RAZVOJ A.D. SINTELON MOTIV MARKETING ISTRAZIVANJA PROIZVODNJE TAPETA

AD “SINTELON” je nastao 1884. kao fabrika za preradu kudelje, pod nazivom “Mihelsova močilana kudelje i tvornica užeta AD”. Sedište deoničarskog društva bilo je u Beču. Sedište društva je 1927. preseljeno u Bačku Palanku. 1930. godine počinje sa preradom jute, tako da društvo menja naziv u “Juta i konoplja AD” I zasniva sedište u Beogradu. Tokom rata 31.05.1943. skupština društva donosi odluku o prestanku rada i likvidaciji društva.
Fabrika je konfiskovana 05.10.1946. godine kada je nazvana “Industrija jute i konoplje Mihalj Samo”. 1958. godine preduzeće je najveći proizvodjač jutenih i kudeljnih proizvoda u Jugoslaviji. Proizvodnja prvih podnih obloga počinje 1962. godine i to PVC toplog poda na podlozi od jutanog filča, kao i požder ploča. Firma menja naziv u “Industijski kombinat kudeljnih, jutanih, plasticnih I građevinskih proizvoda”.
Proizvodna orijentacija se menjala tokom šezdesetih godina i prelazilo se na proizvodnju podnih obloga. 1969. godine počinje proizvodnja tekstilnih iglanih podnih obloga SINTELON. 1971.godine otvoren je pogon za proizvodnju mašinskih tkanih tepiha, 1974. godine fabrika za proizvidnju tafting tepiha, a 1979. godine fabrika za proizvodnju PVC toplog poda na podlozi od staklenog flisa i mineralnih vlakana (cushioned vinyl).
Kako su se menjala sistemska privredna rešenja,tako se i DD “SINTELON” menjao. Od 1976. firma nosi naziv “RO za proizvodnju podova Sintelon”, a od 1990. “Društveno preduzece za proizvodnju podova Sintelon”, a od 1991.godine menja se status firme i ona postaje “Deoničarsko društvo za proizvodnju podova Sintelon”, a 1998. firma postaje Akcionarsko društvo sa nazivom AD “SINTELON”. U toku ovih transformacija u 1992. godini izvršeno je pripajanje fabrike tapeta “Fazita” iz Prištine.
U odnosu na druge proizvodjače u Jugoslaviji, AD “SINTELON” je najveci proizvođač ove vrste a odlikuje se i time da je sa apsolutno zaokruženom tehnološkom celinom - jedini takav proizvođač u zemlji. Prema podacima za 1999.godinu, AD “SINTELON” je i dalje vodeći jugoslovenski proizvodjac PVC I tekstilnih podloga.
Tokom poslednjih 10 godina, na poslovanje AD “SINTELON” uticala su i sva društvena kretanja u tom periodu. Može se reći da je AD “SINTELON” u periodu od 1985-1990 godine izrastao u jednog od najvećih industrijskih giganata ove vrste u Evropi, a sigurno je najveci proizvođač ove vrste u Jugoistočnoj Evropi.
U osvajanju domaceg i inostranog trzista primenjuju se savremeni marketinski koncepti I osmisljeni nastupi. Godisnja produkcija AD “SINTELON” je oko 25 miliona metara kvadratnih raznih vrsta podnih obloga sto zahteva osmisljen pristup na svetskom I razvoj sopstvene veleprodaje I maloprodaje na domacem trzistu.
Da bi odrzao svoje pozicije na trzistima na kojima je vec prisutan, a ida bi osvojio nova trzista,DD “SINTELON” je poceo sa uvodjenjem medjunarodnog sistema kvaliteta JUS ISO 9000 pocetkom 1995.godine,a vec 1996. dobio je sertifikat od medjunarodne organizacije za obezbedjenje sistema kvaliteta RWTUV,a 1997. je proglasena za najbolju firmu u oblasti kvaliteta u SR Jugoslaviji dobijanjem OSKARA KVALITETA 97.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
01:38 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza tehnika odbrane polja derrick 0 2,841 11-10-2013 03:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza konflikta derrick 0 3,013 08-02-2013 12:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Sintelon - strategija poslovanja Vesnica 0 2,087 14-05-2010 12:11 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Analiza kompanije Montenegro Airlines Vesnica 0 2,289 13-05-2010 01:46 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Preduzece AD “Kovilovaca” Vesnica 0 2,752 13-05-2010 12:21 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: