Analiza proizvodnog programa preduzeca MIP AD Zrenjanin

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Analiza proizvodnog programa preduzeca MIP AD Zrenjanin
Šalign=justifyĆMaturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Preduzeće montažno – instalaterskih poslova MIP nastalo je 1949. godine iz privatne bravarske radionice “Engl”. U početku se preduzeće bavilo isključivo bravarskim poslovima, no vremenom se obim delatnosti firme širio.
Godine 1969. preduzeće MIP se integrisao sa Pokrajinskim gradjevinskim preduzećem “Pionir”. Novoformirana firma je pod nazivom SOUR “GIK – Banat” Zrenjanin funkcionisala sve do 1989. godine. Deo GIK-a “Banat” pod nazivom OOUR “MIP” bavio se zanatskim radovima u gradjevinarstvu. 1974. godine izgradjeni su novi pogoni i OOUR “MIP” se preselio na tu lokaciju. To je lokacija na kojoj se ovo preduzeće i danas nalazi. 1989. godine OOUR “MIP” izlazi iz sastava GIK-a “Banat” i nastavlja da posluje kao zasebno preduzeće pod nazivom “MIP” a.d. Zrenjanin.
Danas se preduzeće “MIP” a.d. Zrenjanin bavi izradom i montažom čeličnih konstrukacija, procesne opreme, gradjevinske bravarije, montažom instalacija svih vrsta i namena (elektro-instalacije, TT, TV i kablovske instalacije, grejanja, vodovoda i kanalizacije, klimatizacija i ventilacije, instalacije produktovoda i sl.), izvodi završne radove u gradjevinarstvu (krovopokrivački, limarski, izolaterski, stolarski, molersko-farbarski, zidarski, keramičarski, …), a kao rezultat tehničko-tehnološkog sadržaja proizvodi sve vrste stambenih kontejnera, kao i kontejnere za specijalne namene.
U toku svog postojanja, preduzeće “MIP” a.d. izvodilo je radove na mnogim objektima kako u zemlji tako i u inostranstvu (Nemačka, Austrija, Rusija, Panama, Kuvajt, Tanzanija).
U sastavu A.D. “MIP”-a nalazi se i D.O.O. “MIP – Inženjering” koje se bavi obavljanjem inžerening i KNOW-HOW poslova, obzirom da preduzeće raspolaže licencom kako za projektovanje tako i za gradnju.
Preduzeće danas sačinjava 95 zaposlenih radnika sa različitim stepenom stručne spreme.

ŠbĆPROIZVODNI PROGRAM “MIP” a.d. ZRENJANINŠ/bĆ

Sam proizvodni program predstavlja uredjen skup proizvoda i odredjene količine istih. Preduzeće “MIP” a.d. u svom proizvodnom programu ima i proizvodnju odredjenih vrsta proizvoda, ali se pored toga bavi i uslužnom delatnošću.
Za preduzeće A.D. “MIP” Zrenjanin se može reći da se bavi izradom i montažom sledećih grupa proizvoda:
•čeličnih konstrukcija
•metalne galanterije
•procesne opreme
•gradjevinske bravarije
•instalacija svih vrsta i namena (elektro, TT, TV i kablovskih, grejnih, vodovodnih i kanalizacionih, gromobranskih, ventilacionih i klimatizacionih, instalacija produktovoda i sl.)
•svih vrsta stambenih kontejnera kao i odredjenih vrsta kontejnera za specijalne namene

Sem toga preduzeće “MIP” a.d. se bavi i odredjenim uslužnim delatnostima. Proizvodnja usluga je varijanta proizvodnje u kojoj proizvodjač ne proizvodi materijalnu robu, već svojim radom vrši odredjenu uslugu kupcu.
S obzirom da je takva usluga predmet robno-novčanh transakcija, ona se tim transakcijama ponaša kao roba koja dobija svoju tržišnu cenu.
Neke od usluga kojima se bavi “MIP” a.d. jesu razne usluge obrade, zavarivanja, sečenja, …

ŠbĆORGANIZACIJA RAZVOJNE FUNKCIJE U PREDUZEĆU SA OPISOM POSLOVA PO ODELJENJIMAŠ/bĆ

ŠbĆRAZVOJŠ/bĆ

Osnovni cilj svakog proizvodnog sistema jeste stvaranje novih proizvoda koji zadovoljavaju potrebe pojedinca i društva u celini. S obzirom na to da su potrebe pojedinca i društva svakim danom veće, proizvodni sistemi moraju voditi računa o svom rastu i razvoju da bi zadovoljili potrebe potražnje na tržištu za proizvodima koje oni proizvode. Uslov opstanka proizvodnog sistema u tržišnim uslovima privredjivanja je njegovo neprekidno usavršavanje i razvoj. Taj trend zahteva odredjena ulaganja u proizvodnju čiji se efekti moraju verifikovati završetkom svakog proizvodnog procesa, a upotrebljena sredstva vratiti ponovo u proizvodnju u punom iznosu.

ŠbĆ
KRATAK OPIS DELATNOSTI OPERATIVNIH RADNIH JEDINICA “MIP” a.d.Š/bĆ

Preduzeće “MIP” a.d. je organizovano tako da se sastoji iz odredjenog broja odeljenja odnosno operativnih radnih jedinica. Ove radne jedinice su specijalizovane za vršenje odredjene vrste poslova. U nastavku ćemo navesti njihovu internu oznaku i osnovnu delatnost:

I - “MIP” a.d. izvodi radove na izradi i montaži čeličnih konstrukcija, gradjevinske bravarije, izradi čeličnih kontejnera, izradi posudja pod pritiskom i ostale bravarske galanterije. Ovaj sektor se naziva još i METALMONT.

II - Izvodi radove na montaži opreme za centralno grejanje, izvodi radove na montaži čeličnih cevi za plinovode, vodovode, kanalizacije i naftovode, izvodi radove na polaganju cevi od polietilena za plinovode i zavarivanje cevi od legiranih materijala. Ovaj sektor se naziva još i TERMONT.

III - Izvodi radove na montaži instalacija vodovoda i kanalizacija, svih vrsta sanitarnih uredjaja, drenažnih instalacija, kao i uredjaja za vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda. Ovaj sektor se naziva još i HIDROMONT.

IV – Izvodi sve vrste radova elektro-instalacija za snabdevanje potrošača električnom energijom, osvetljenja, elektromotornog pogona, PP dojave, telefona, ozvučenja, protiv provala, kablovsku TV instalaciju, ugradnju antenskih uredjaja, kao i izradu i ugradnju pripadajuće opreme. Ovaj sektor se naziva još i ELEKTROMONT.

V – Izvodi radove na montaži opreme i uredjaja iz oblasti klimatizacije i ventilacije, izradi i montaži klima kanala, izradi i montiranju gradjevinske limarije i vrši pokrivanje i zatvaranje objekata limenim oblogama. Ovaj sektor se naziva još i KLIMAMONT.
Š/alignĆ


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
10:03 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza tehnika odbrane polja derrick 0 2,212 11-10-2013 03:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza konflikta derrick 0 2,480 08-02-2013 12:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Toyota - prednosti proizvodnog sistema kompanije toyota Maja 0 1,855 02-02-2012 01:37 PM
zadnja poruka: Maja
  Swot analiza kao alat generisanja strategije preduzeća Maja 0 1,857 02-02-2012 01:19 PM
zadnja poruka: Maja
  Performanse preduzeca Vesnica 0 4,070 13-05-2010 01:52 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: