Analiza kadrova

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Analiza kadrova
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Savremena ekonomija je nesumnjivo višestruko i višeslojno izuzetno složen sistem. Mehanizmi, način funkcionisanja, privredni tokovi, poslovni odnosi, jednom recju ukupan ambijent poslovanja cine jedan od aspekata slozenosti funkcionisanja savremene mešovite ekonomije. Paralelno, modernu ekonomiju opterećuju, daleko više nego sto je to ranije bio slučaj, odnosi između privrednih i vanprivrednih subjekata. U uslovima takvog turbuletnog privređivanja nesumnjivo posebnu pažnju treba posvetiti analizi kao i odabiranju odgovarajućih kadrova za realizaciju postavljenih ciljeva organizacije. Kadrovanje kao jedna od funkcija menadžmenta zasniva se na poštovanju kako subjektivnih tako i objektivnih faktora, a sve u cilju što bolje realizacije posla, ali i zadovoljstva menadžmenta koji kreira ciljeve i usmerava zaposlene ka izvršavanju. Skladna koordinacija zadataka kao i harmonijski odnos u organizaciji jedan su od bitnih preduslova za opstanak privrednog subjekta na izuzetno turbulentnom kako domaćem tako i inostranom tržištu. Usklađivanje interesa pojedinaca sa interesima organizacije kao i potpuna lojalnost zaposlenih izuzetno je zanimljiv, ali i odgovoran zadatak menadžera, pa u skladu sa istim velika mi je čast što ću naredne strane rada posvetiti upravo ovom problemu.

KADROVSKA POLITIKA PREDUZEĆA

Kadrovski faktor je kljuc za uspeh jednog preduzeća. To je najbolja investivcija za preduzeće. Iznalaženje i zadržavanje kvalitetnih radnika pruža garanciju preduzeću za veće rezultate i postizanje dobiti. Kod izbora kadrova treba biti selektivan i tražiti maksimalne rezultate u radu, konstruktivnu agresivnost radnika, dobru obučenost i motivisanost radnika za rad u peduzeću. Kvalitetan odnos zaposlenih lojalnost zaposlenih radnika ne može se kupiti sa strane. U to se ulaže i to je prednost preduzeća u odnosu na konkurenciju. Dobar odnos menadžera prema radnicma je od velikog značaja za preduzeće. Analiza, popis, opis i obim posla je preduslov za prijem i zapošljavanje radnika. Specifikacija posla zaheva određenu veštinu, znanje i obrazovanje, iskustvo kao i druge potrebne uslove za obavljenje posla, a za uzvrat preduzeće može da dođe do kvalitetnog kadra i ukoliko ima agresivnu propagandu, odnosno traži prave ljude za pravi posao. Nije poželjno da se zaposleni često menjaju, jer se time stvara loša reputacija za menadžera i za preduzeće. Menadžer treba da traga za kvalitetnim kadrom, jer javno oglasavanje, odnosno konkurs, nepruža uvek zadovoljavajuće rezultate da bi se na osnovu prispelih molbi mogao izvršiti najkvalitetniji izbor.

IZBOR POTENCIJALNOG RADNIKA

Prva funkcija menadžera je da na osnovu sistematizacije popisa i opisa poslova traži kvalifikovanog stručnjaka ili radnika za određeni posao. Izbor regrutovanja obavljaju putem konkursa, oglasa ili prijema sa Zavoda za tržište rada. Da bi preduzeće imalo kvalitetan kadar zavisi od imidža preduzeća, lokacije, privlacnosti posla, plate, stimulacije, napredovanja i usavršavanja.
Poželjno je ukoliko uslovi dozvoljavaju podmlađivanje organizacije sa kadrovima. U tom smislu koriste se odgovarajuce škole i fakulteti za one kadrove koji su pri kraju školovanja.

MOLBA ILI EVIDENCIONI LIST

Molba se pravi kada osoba prvi put traži posao, je značajan pokazatelj i pruža menadžeru informacije o kandidatu. Minimum podataka su reference, odnosno dosadašnji poslovi koje je obavljao i u kojoj firmi i sa kakvim uspehom: profesija, odnosno zanimanje, i da li je kandidat obavljao takve poslove u prethodnim preduzećima i sa kakvim uspehom. Intervju je jedan od načina da se sagleda mesto kandidata u preduzeću. Pomoću intervjua menadžer posuđuje o kandidatu sa aspekta nastupa razgovora, komunikacije, obrazovanja, izgleda i sposobnosti. Menadžer treba da pruži informacije o svom preduzeću kandidatu. U kavom se položaju preduzeće nalazi, njegova perspektiva, način nagrađivanja, poslovna politika, obim i struktura poslova koje kandidat treba da uradi. Ukoliko se kandidat


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:09 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza tehnika odbrane polja derrick 0 1,874 11-10-2013 03:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza konflikta derrick 0 2,221 08-02-2013 12:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza kompanije Montenegro Airlines Vesnica 0 1,688 13-05-2010 01:46 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Analiza AD Sintelon Vesnica 0 1,672 13-05-2010 01:38 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Swot analiza AD Sintelon Vesnica 0 2,090 12-05-2010 09:51 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: