Analiza i procena rizika u valjaonici bakra AD Sevojno

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Analiza i procena rizika u valjaonici bakra AD Sevojno
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Valjaonica bakra AD smestena u Sevojnu,otpocela je proizvodnju 1952 i vremenom postaje najveci preradjivac bakra i legura bakra na prostorima nekadasnje Jugoslavije sto je svrstava u red poznatih i vecih fabrika ove vrste u Evropi i svetu.Osnovnu delatnost cine prerada bakra legura bakra valjanjem,presovanjem i izvlacenjem u standardne poluproizvode: limovi, trake, folije, lamele, rondele, cevi, sipke, sine, profili, zice. Ovi poluproizvodi nalaze primenu u masinogradnji, elektroindustriji, brodogradnji, energetici, gradjevinarstvu, arhitekturi…
Najveci deo proizvoda se plasira na inostrano trziste uglavnom Zapadne Evrope. 2004 izvrsena je privatizacija fabrike.Nakon organizacionih promena 2007 ,uz maticno drustvo postoje 4 jednopersonalna drustva ogranicene odgovornosti:Valjaonica Femod,Valjaonica Bezbednost,Valjaonica Ambalaza i Standard.
Analizirati i procenjivati rizike koji se pojavljuju i koji se mogu pojaviti u ovom preduzecu je veoma zahtevan,ozbiljan i obiman posao s obzirom na vrstu delatnosti,uslove rada i broj zaposlenih.
Oblast bezbednosti i zdravlja na radu karakteriše obaveze i odgovornosti poslodavca i zaposlenog u delu primene novog Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu ( „Sl.glasnik RS“,br.101/05 ) za sprovođenje i unapređenje bezbednosti i zdravlja na radu lica koja učestvuju u radnom procesu na izvršavanju poslova i radnih zadataka, kao i lica koja se zateknu u radnoj okolini, radi sprečavanja povreda na radu, profesionalnih oboljenja i oboljenja u vezi sa radom.
Poslodavac ima obavezu da prilikom organizovanja rada i radnog procesa obezbedi preventivne mere radi zaštite života i zdravlja zaposlenih, kao i da za njihovu primenu obezbedi potrebna finansijska sredstva.
Preventivne mere se obezbeđuju:
a/ Pre početka rada zaposlenog,
b/ U toku rada,
c/ Kod svake promene tehnološkog procesa izborom radnih, uvođenja novih materijala i proizvodnih metoda,
d/ Poštovanjem propisa o bezbednosti i zdravlju na radu, radnog prava, tehničkih propisa, standarda i dr.

Valjaonica bakra zaposljava 1025 radnika razlicite obrazovne strukture i to najveci broj cine kvalifikovani radnici 556,zatim visoko kvalifikovani 159,srednja strucna sprema 121,visoka strucna sprema 94,polukvalifikovani i nekvalifikovani 65 a najmanji broj je sa visokom spremom 30.PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
08:04 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Analiza tehnika odbrane polja derrick 0 1,874 11-10-2013 03:44 PM
zadnja poruka: derrick
  Akt o proceni rizika za aparat za elektrolučno zavarivanje derrick 0 2,474 08-02-2013 01:13 PM
zadnja poruka: derrick
  Analiza konflikta derrick 0 2,221 08-02-2013 12:48 PM
zadnja poruka: derrick
  Otklanjanje rizika u sportu Dzemala 0 1,281 24-06-2010 01:48 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Procena rizika u naftnoj kompaniji Vesnica 0 1,714 13-05-2010 02:02 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: