Procena rizika u naftnoj kompaniji

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autor Poruka
Vesnica Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 2,567
Pridružen: May 2010
Poruka: #1
Procena rizika u naftnoj kompaniji
Maturski. seminarski i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima.

Са првим почецима развоја технологије па све до данашњих савремених технолошких процеса човек се излаже све већим ризицима од повреда као и угрожавања сопственог здравља. Да би се све ово свело на минимум кренуло се израдом акта о процени ризика.
Сваких неколико минута неко у свету настрада од последица повреда на раду. Шта више, годишње стотине хиљада запослених претрпе повреде на раду, други користе боловања да би се изборили са стресом, преоптерећењем на послу и сл. Све ово утиче на продуктивност рада. Процена ризика је основа за успешно управљање системом безбедности и здравља на раду запослених и кључ за смањење повреда на раду и професионалних болести.
Ако је процена ризика добро спроведена, може да унапреди безбедност и здравље на раду и продуктивност у целини. Акт о процени ризика јесте акт који садржи опис процеса рада са проценом ризика од повреда и/или оштећења здравља на радном месту у радној околини и мере за отклањање или смањивање ризика у циљу побољшања безбедности и здравља на раду. Правни основ за процену ризика су Прописи у области безбедности и здравља на раду, као и национални и међународни стандарди, и др.
У првом делу је обрађен поступак о правним основама за процену ризика, обавези израде акта и садржини. Други део обрађује специфичности за израду акта о процени ризика у нафтној компанији за радно место радник сабирне нафтне станице карактеристично за ову делатност и конкретно радно место у НИС-нафтагас, Погон „Јужн Банат“
И поред наглог техничко технолошког развоја друштва и примене савремених материјала, техничко-технолошких мера и решења узроци који доводе до повреда на раду се никад у потпуности не могу уклонити, јер је увек присутан неизбежан фактор „човек са својим квалитетима и недостацима као основни фактор од кога зависи поузданост, безбедност и квалитет радне и животне средине. Отуда нема сумње да ће ефикасност и квалитет у превентивним активностима у овој области и отклањању могућих последица повреда на раду зависити од тога у којој мери су запослени образовани, оспособљени и информисани за безбедност и здравље на раду

Овим радом, у складу са својим искуством и искуством најближих сарадника, аутор жели дати скроман допринос „формирању и развоју безбедносне свести и културе, стицању и подизању нивоа општих и посебних знања за безбедност и здравље на раду и остваривању могућности за организовано стручно и превентивно деловање у свакодневним радним и животним активностима“, код свих запослених у НИС-Нафтагасу а посебно запослених ангажованих на бушаћим постројењима (на нафту и гас), где је и ризик од повреда на раду и нарушавања здравља запослених највећи.
Нафтна индустрија Србије (Нис а.д. Нови Сад)

НИС а.д. Нови Сад је једна од највећих нафтних компанија у земљама југоисточне Европе. Основана је одлуком Владе Републике Србије о оснивању акционарског друштва за истраживање, производњу, прераду, дистрибуцију и промет нафте и нафтних деривата и истраживање и производњу природног гаса. Уписом у регистар привредних субјеката код Агенције за привредне регистре 01.10.2005. године НИС а.д. је стекао својство привредног субјекта организованог као акционарско друштво затвореног типа. Оснивач и власник 100 одсто акција је Република Србија.

НИС а.д. Нови Сад је највећи од пет следбеника Јавног предузећа НИС, које је пословало од 01.01.1992. до 01.10.2005 године.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
13-05-2010 02:02 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Verovatno povezane teme...
Tema: Autor Odgovora: Pregleda: zadnja poruka
  Akt o proceni rizika za aparat za elektrolučno zavarivanje derrick 0 2,300 08-02-2013 01:13 PM
zadnja poruka: derrick
  Otklanjanje rizika u sportu Dzemala 0 1,162 24-06-2010 01:48 PM
zadnja poruka: Dzemala
  Analiza i procena rizika u valjaonici bakra AD Sevojno Vesnica 0 3,036 05-05-2010 08:04 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Analiza i procena rizika u studentskom domu "Patris Lumumba“ Vesnica 0 2,720 05-05-2010 08:00 PM
zadnja poruka: Vesnica
  Analiza i procena rizika u preduzeću Betonjerka doo Aleksinac Vesnica 0 4,231 05-05-2010 07:58 PM
zadnja poruka: Vesnica

Skoči na forum: