Aerozagađenje

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
derrick Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 3,082
Pridružen: Jul 2009
Poruka: #1
Aerozagađenje
UVOD

Termin ekologija od skora počinje da se koristi za označavanje novog pogleda na svet, za označavanje nove filozofije života u kojoj dominiraju drugačije vrednosti od onih koje su karakteristične za period industrijske i tehnološke revolucije, uz potenciranje odgovornosti za sudbinu Planete. Ovako shvaćena, ekologija determiniše odnos čoveka prema prirodi, ali i prema drugim ljudima, najopštije rečeno prema svemu što ga okružuje. Poimanje čoveka kao dela biosfere je istovremeno i spoznaja odgovornosti čoveka kao misaonog, razumnog bića, za izvršavanje biosferne negentropske funkcije. Odgovornost čoveka za sudbinu planete - to je novi vrednosni, aksiološki orijentir čovečanstva, nova paradigma pogleda na svet.

Ekološka kultura je relativno nov pojam, nastao sa saznanjem da je savremena tehnokratska kultura došla u konflikt s prirodom i da je potrebno izgraditi osobenu - ekološku kulturu koja će omogućiti rešenje konflikta. Pojam se često koristi u literaturi, dokumentima međunarodnih organizacija, sredstvima mas-medija, ali malobrojna su njena određenja. Sva promišljanja pojma ekološke kulture sadrže na osoben način iskazanu ideju o potrebi harmoničnog odnosa društva i prirode u cilju zaštite ne samo čoveka već i Planete. Ekološka kultura određuje se kao način sagledavanja socioprirodnog razvitka društva koji obezbeđuje očuvanje i poboljšanje prirodne sredine. Ona je mera i način realizacije i razvoja suštinskih moći čoveka, ekoloških saznanja i mišljenja u procesu duhovnog i materijalnog osvajanja prirode i podrška njene celovitosti.

Sadržaj

UVOD 1
1.1 Aerozagađenje 3
1.2 Aerozagađenje kao problem radne sredine 5
1.3 Ekološki problemi u Srbiji 8
1.3.1 Problemi zagađenja vode 8
1.3.2 Problem zagađenja vazduha 12
1.3.3 Zagađenje zemljišta 13
ZAKLJUČAK 14
LITERATURA 16


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
12:23 AM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: