Акваријум у ентеријеру у предшколских установа

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA
 
Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
Autor Poruka
VS1 Nije na vezi
Posting Freak
*****

Poruka: 5,344
Pridružen: Aug 2009
Poruka: #1
Акваријум у ентеријеру у предшколских установа
Матурски, семинарски, дипломски и мастер радови из педагогије и психологије.

Одавно је доказано да посматрање риба у акваријуму на човека делује умирујуће и помаже максималном одмарању. Због тога се акваријум препоручује, како у домовима, тако и у канцеларијама, пословном просторима, предшколским установама и слично. Дијапазон типова, облика и величине акваријума заиста је огроман и прилагодљив сваком простору

Акваријуми могу бити тек неколико литара запремине, али и тако мали су јако ефектан и декоративан украс. Наравно, углавном се израђују већи акваријуми запремине и по неколико стотина литара. Што је акваријум већи, лакше га је одржавати и живи свет у њему боље напредује. На помињање акваријума одмах се помисли на стаклену коцку са водом, пуно посла око одржавања и ружну, малу пумпицу за ваздух која узнемирује својим бучним звуком. Одавно већ није тако. Нова технологија омогућава нечујан рад, кристално чисту воду и одговарајућу расвету.


Акваријум у ентеријеру у предшколских установа


Изглед акваријума одавно није само гола и ружна стаклена коцка. Израђује се акваријуми необичних и класичних облика који су прилагодљиви баш сваком простору. Изглед таквих акваријума употпуњен је различитим декоративним маскама које ублажују и сакривају стаклене ивице, а оне могу бити од масивног, квалитетног дрвета, али и од модерних материјала попут прохрома и других, који се уклапа у ентеријер у предшколској установи. Расвета над акваријумом такође је упакована у расветне хаубе модерних облика и боја. Акваријум може бити декорисан стенама, пањевима, подлогом у разним гранулацијама и бојама. И у акваријуму се могу аранжирати камене каскаде, пећине, а све то уз живи водени свет, под ефектном расветом изгледа опчињујуће. На располагању је и више стотина врста акваријумских риба, тако да свако може одабрати нешто по свом укусу.


На пример, холандски акваријум, у којем нема риба, али је зато фантастично укомпонован аранжман воденог биља различитог облика, величине и боје листова, који је фантастичан призор у амбијенту предшколске установе. Могућности су заиста бројне. Да споменемо још палударијум или акватераријум. У том затвореном простору на једном месту имате целину, склоп воденог, али и сувог, земљаног дела, што све заједно наликује на обалу неке егзотичне речице - у воду улазе коренове жиле, ту је и камен на обали, на сувом делу је нпр. грана на којој расту егзотичне врсте бромелија и папрати. Заиста невероватан призор чији је ефекат појачан естетском израдом самог простора и расветом. У сувом делу палударијума може се уградити мини фонтану или извор у камену који се путем малог потока слива у водени део. Све, баш све што се замисли могуће је урадити.

Када замишљате простор у предшколској установи, у којем ћете моћи пре свега да се осећате опуштено и релаксирано, вероватно је онда једна од идеја одговарајући акваријум.


PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
03:25 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 


Skoči na forum: