Temelji i obzorja kršćanstva

Nova tema  Odgovori 
Podelite temu sa drugarima: ZARADITE PRODAJOM SVOJIH RADOVA

Ocena teme:
  • 0 Glasova - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Autor Poruka
Dzemala Nije na vezi
Posting Freak

Poruka: 8,277
Poruka: #1
Temelji i obzorja kršćanstva
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

FENOMENOLOGIJA RELIGIJA

Nekoliko uvodnih misli

Bilo je to u 6. st. u Engleskoj. Kralju Edwinu došli su benediktinci i nudili mu neku novu nauku koja se zvala kršćanstvo. Što da radi? Sazvao je savjetnike. Razmišljali su zajedno. Jedan od njih ustade i reče:
»Vaše veličanstvo, dok vi zimi sjedite za stolom sa svojim velikašima i vazalima i vatra grije i sja na ognjištu, a bura zavija na polju zamećući snijegom i kišom, dogodi se da ptičica uleti u dvoranu: uđe na jedna vrata, a iziđe na druga. Za ono nekoliko trenutaka dok je u dvorani, ona ne osjeća hladnoću, ali čim nestane s vašeg pogleda, vraća se u hladnu zimu. Čini mi se da je čovječji život veoma sličan tome. Ne znamo što je bilo prije i ne znamo što će biti poslije. Ako nam nova nauka može o tome sa sigurnošću nešto reći, bit će korisno da je slijedimo«. Odgovor koji su tražili našli su u Isusovoj poruci.

Svako novo pokoljenje i svaki novi čovjek mora ga sebi iznova postaviti. Svojstveno je čovjeku da ispituje značenje života. Dijete koje raste postavlja pitanje za pitanjem. Za trenu-tak čini se da je zadovoljno dobivenim odgovorom. S vremena na vrijeme postavit će ponovo pitanje, svaki puta drugačije u skladu s njegovim shvaćanjem. Ali odrastao čovjek nikada ne prestaje postavljati pitanje. Na kraju dolazi do pitanja koje je uvijek veće nego bilo koji odgovor što ga čovjek može dati o samome sebi: Tko sam ja? Što je čovjek? Kakva je to ptica koja ulazi u sjaj i toplinu ljudskog dana, brzo prevaljujući svoj put iz tame postanka u tamu svršetka? Koji je smisao života? Čemu ovaj svijet? Mi danas u svojim kućama postavljamo drugačije to pitanje nego Kralj Edwin prije 1400g., no, nije li to uvijek isto pitanje? ...

PORUČITE RAD NA OVOM LINKU >>> SEMINARSKI
maturski radovi seminarski radovi maturski seminarski maturski rad diplomski seminarski rad diplomski rad lektire maturalna radnja maturalni radovi skripte maturski radovi diplomski radovi izrada radova vesti studenti magistarski maturanti tutorijali referati lektire download citaonica master masteri master rad master radovi radovi seminarske seminarski seminarski rad seminarski radovi kvalitet kvalitetni fakultet fakulteti skola skole skolovanje titula univerzitet magistarski radovi

LAJKUJTE, POZOVITE 5 PRIJATELJA I OSTVARITE POPUST
06:42 PM
Poseti veb stranicu korisnika Pronađi sve korisnikove poruke Citiraj ovu poruku u odgovoru
Nova tema  Odgovori 

Skoči na forum: