Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Temelji i obzorja kršćanstva
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

FENOMENOLOGIJA RELIGIJA

Nekoliko uvodnih misli

Bilo je to u 6. st. u Engleskoj. Kralju Edwinu došli su benediktinci i nudili mu neku novu nauku koja se zvala kršćanstvo. Što da radi? Sazvao je savjetnike. Razmišljali su zajedno. Jedan od njih ustade i reče:
»Vaše veličanstvo, dok vi zimi sjedite za stolom sa svojim velikašima i vazalima i vatra grije i sja na ognjištu, a bura zavija na polju zamećući snijegom i kišom, dogodi se da ptičica uleti u dvoranu: uđe na jedna vrata, a iziđe na druga. Za ono nekoliko trenutaka dok je u dvorani, ona ne osjeća hladnoću, ali čim nestane s vašeg pogleda, vraća se u hladnu zimu. Čini mi se da je čovječji život veoma sličan tome. Ne znamo što je bilo prije i ne znamo što će biti poslije. Ako nam nova nauka može o tome sa sigurnošću nešto reći, bit će korisno da je slijedimo«. Odgovor koji su tražili našli su u Isusovoj poruci.

Svako novo pokoljenje i svaki novi čovjek mora ga sebi iznova postaviti. Svojstveno je čovjeku da ispituje značenje života. Dijete koje raste postavlja pitanje za pitanjem. Za trenu-tak čini se da je zadovoljno dobivenim odgovorom. S vremena na vrijeme postavit će ponovo pitanje, svaki puta drugačije u skladu s njegovim shvaćanjem. Ali odrastao čovjek nikada ne prestaje postavljati pitanje. Na kraju dolazi do pitanja koje je uvijek veće nego bilo koji odgovor što ga čovjek može dati o samome sebi: Tko sam ja? Što je čovjek? Kakva je to ptica koja ulazi u sjaj i toplinu ljudskog dana, brzo prevaljujući svoj put iz tame postanka u tamu svršetka? Koji je smisao života? Čemu ovaj svijet? Mi danas u svojim kućama postavljamo drugačije to pitanje nego Kralj Edwin prije 1400g., no, nije li to uvijek isto pitanje? ...

Referentni URL