SEMINARSKI MATURSKI I DIPLOMSKI RADOVI

seminarski
Pitanja i Odgovori:
Kako do gotovih radova!
Izrada novih radova!

Kontakt:
[email protected] +381611100105 (SMS, Viber, WhatsApp)

Bavimo se izradom materijala (seminarski, maturski, maturalni, diplomski, master i magistarski radovi) po Vašoj želji. Okupili smo ozbiljan i dokazan tim saradnika usavršen za izradu radova iz: ekonomije, bankarstvo, istorija, geografija, informacioni sistemi, računarske mreže, hardver, inteligencija, turizam, menadžment, fizika, informatika, biologija .  Gotovi radovi ovde...
Da li ste zadovoljni kvalitetom i brzinom naše usluge?
 
Petar Pan PDF Nyomtatás

Image  

Beleška o piscu

Džejms Metju Bari (1860. –  1937.), škotski romanopisac i dramatičar jenajpoznatiji po Petru Panu. Beri rođen je 1860. godine kao deveto dete u velikoj škotskoj radničkoj porodici. U svojoj sedmoj godini nesretnim slučajem gubi brata, majčinog ljubimca, što je imalo velike utjecaj kako na njega tako i na roditelje. Detinjstvo obeleženo gubitkom brata ostavilo je duboki trag na njegovu osobnost koju je pretoči u lik Petra Pana, dječaka koji je odbio odrasti.

 

O delu

Jedne lepe večeri u kući gospođe i gospodina Darling  dogodilo se   čudo. U  sobi  dece Vendi, Majkla  i  Džona   došao  je  maleni   dečak  koji  je  bio  odeven   u  lišće. Zvao se je Petar Pan. Zamolio je Vendi da pođe s njime u Snokraj. Vendi mu je rekla da mora razmisliti i da dođe druge večeri. Petar Pan je došao druge večeri a Vendi  je rekla da nije jako dobro razmislila i da ide pitati mamu i tatu. Petar Pan ju je zaustavio i reče joj, neću te pustiti. Vendi reče onda moram povesti i svoju braću sa sobom. On joj reče neka i njih povede. Ona je probudi svoju braću i objasni ih da idu s njome u Snokraj. Oni su pristali. Kad su se spremili na put prije polaska Petar Pan ih je začarao da mogu letjeti i da  lakše mogu dođi do Snokraja. Zaboravio  im je pokazati kako se zaustavlja. Kad dođu do Snokraja videše jako puno vila  a vila koja ih je pratila zvala se Zvončica. U Snokraju  Vendi je bila majka deci koja nisu imala pravu majku. Vendi je deci prije spavanja pričala razne priče. Bila im je kao prava majka, šivala im je odeću  itd. Kad su šetali Snokrajom videli su gusare kako odvode žutog Liljana. žuti Liljan je kći poglavice. Videli su kako žutog Liljana odvode u duboku špilju. Peta Pan je odmah pomislio  kako je spasiti. On je i spašava  te vraća je kući. Razljućeni gusari jedne večeri otiđu do Petrove kuće. Pokucaše na vrata i zarobe Vendi  i njenu braću. Odvedu ih na svoj brod. Vendi su htjeli odmah baciti u more spašava je Petar Pan. On oslobađa i braću te ih vraća kući. Došavši u kuću Vendi se sjeti svojih roditelja. Zamoli Petra Pana za čaroliju koja bi hi vratila u svoju zemlju kod roditelja. Petar ne pristaje na čaroliju, ali vila Zvončica nije voljela Vendi, te joj ona da  čaroliju. Tako se Vendi vrati sa svojom braćom kući roditeljima. Vendi je odrasla a njen život počinje ovako: Vendi se je udala i imala je kćerku koja se zvala Jana. Petar Pan je dolazio svake godine u doba proljetnog čišćenja i odvodio njihove kćeri u Snokraj. One su mu bile majke i pričale priče o njemu samome. Vendi mu je bila prva majka. Petar Pan je tako ostao dečak koji nikada nije htio odrasti.

 

 

 

 

Kako  ti se sviđalo delo? Zašto?

 

Ovo mi se delo sviđa zbog puno mašte, i raznih stvari koje ne postoje u mojem svijetu. Sviđa mi se i Petrovo letenje, sviđa mi se ilustriranje ove knjige. Još mi je bilo zanimljivo zemlja Sonkraj.

 

 

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar

busy
 
seminarski