Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Sta je to doba znanja - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Društvene nauke (/Forum-dru%C5%A1tvene-nauke)
+---- Forum: Upravljanje znanjem (/Forum-upravljanje-znanjem)
+---- Tema: Sta je to doba znanja (/Thread-sta-je-to-doba-znanja)


Sta je to doba znanja - Dzemala - 20-07-2010 11:48 PM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Sta je to doba znanja?


Znacaj znanja se ne zavrsava na nivou kompanija. Alvin I Hajdi Tofler napisali su za Njujork Tajms u jednom svom clanku: ,, Nacija ce nestati, znanje ce pobediti ”, misleci na nastupajuce doba znanja, koje zamenjuje industrisko doba.
Piter Draker je napisao knjigu koju je posvetio drustvu znanja, a nazvao je Postkapitalisticko drustvo. Sto prakticno znaci, objasnjava Etjen Venger sa institute za istrazivanje ucenja u okviru Kserksovog centra za istrazivanja u Palo Altu, Kalifornija, recima: ,, Organizacije I doba znanja nisu nista drugo do skup medjusobno povezanih zajednica iskustava”. Odnosno, u zemljama sa stabilnom privredom normalno je da neke firme propadaju a neke rastu I razvijaju se tako sto postaju ucece organizacije I sto se bave upravljanjem znanja .

Saveti T. Pitersa o radoznalim korporacijama?

T.Piters kaze da bi upravne odbore korporacije trebalo uvesti duh radoznalog deteta da bi se donosile smelije duhovitije I moderne odluke. Evo saveta koje on daje:
1. Zaposlite radoznale ljude:,, Koga bi trebalo da zaposlimo? Tipa sa poezijom? Zensku sa dusom? Apsolutno. Predlazem da potrazimo mladu zenu koja je upisala tehnoloski institute, da izucava kompljutere, odlicno napreduje, a onda iz neobjasnjivih razloga napusta sve na drugoj godini, izjavivski da je ovo najdosadnija institucija ikad stvorena. Ne znam. Zasto bih nju zaposlio? Reci cu vam. Prikazala je bar jednom u zivotu da ima hrabrosti da uci nesto uzbudljivo, nesto izuzetno sto otstupa od uobicajnog.
2. Zaposlite nekoliko nekonvencionalnih radnika. Zasto? Orginalni su I cudaci su. Otkrice vam nove proizvode I usluge.
3. Iskorenite tupoglavce, gaite ,,Ludake”.
4. Izaberite mladost. ,,Jedan od velikih razloga zasto kompanije Pepsi Co ostala vitalna I ostvaruje 25 milijardi dolara prihoda jeste njena spremnost da se kladi na uzbudljive ljude koje bi drugi odbacili kao rizicne ...