Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Gramatika engleskog jezika - futur - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Prirodne nauke (/Forum-prirodne-nauke)
+---- Forum: Srpski (/Forum-srpski)
+---- Tema: Gramatika engleskog jezika - futur (/Thread-gramatika-engleskog-jezika-futur)


Gramatika engleskog jezika - futur - Dzemala - 25-06-2010 04:39 PM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Sama suština i jedna od najbitnijih stavki u engleskoj gramatici su pomoćni glagoli! Bez njih je nemoguće zamisliti engleski jezik i pravilno izražavanje.
Za naše ljude je glavni problem kod pomoćnih taj što oni imaju dvostruku ulogu zbog toga što su ne samo pomoćni, nego su i glavni glagoli. Upravo po tome se razlikuju od svih drugih glagola u engleskom jeziku.
Osnovni pomoćni glagoli koje najčešće susrećemo i od kojih se obrazuju engleska vremena su glagoli «biti», «činiti» i «imati». Ova tri pomoćna i glavna glagola (zavisno od situacije) u šali nazivam «crna trojka» zato što su «to be», «to do» i «to have» zadali mnogo muke našim studentima i učenicima. Najporaznije u celoj toj zapanjujućoj priči o «crnoj trojci» je činjenica da tako prosta stvar, kao što su pomenuti pomoćni glagoli, nikada nije objašnjena našim ljudima na odgovarajući način. Štaviše, ovi glagoli su stalan izvor osujećenosti, osećanja straha i nesigurnosti u našem pristupu engleskom jeziku i nepoznanica koju kao da niko nije umeo, znao ili hteo da nam razjasni. A reč je o prilično prostoj stvari koja će, kada bude objašnjena, verovatno izazvati veliki osećaj olakšanja i zahvalnosti što se običan čovek poput mene dosetio ovih praktičnih uputstava za savlađivanje osnovne engleske gramatike.

Engleski jezik je satkan od vremena bez kojih se ne može zamisliti ni najprostiji izraz u tom jeziku. Međusobna isprepletanost i igra vremena su neretko izvor velikog stresa i strepnje kod naših ljudi, naročito kada je reč o vremenima koja ne postoje u našem jeziku kao što je, na primer, Present Progressive Tense (ili Present Continuous Tense)...

SADRŽAJ

1 Uvod 3
2 Buduće vreme - Futur 4
2.1 Prosto buduće vreme – Future Simple Tense 4
2.2 Buduće trajno vreme – Future Continuous Tense 5
2.3 Složeno buduće vreme – Future Perfect Tense 5
2.4 Složeno trajno buduće vreme – Future Perfect Contuous Tense 6
2.5 Slaganje glagolskih vremena 7
3 Zaključak 8
4 Reference 8