Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Alisa u zemlji cuda Luis Kerol - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Prirodne nauke (/Forum-prirodne-nauke)
+---- Forum: Srpski (/Forum-srpski)
+---- Tema: Alisa u zemlji cuda Luis Kerol (/Thread-alisa-u-zemlji-cuda-luis-kerol)


Alisa u zemlji cuda Luis Kerol - Dzemala - 25-06-2010 04:27 PM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Roman kao književna forma se pojavio još u starom veku, u grčkoj književnosti, a ime je dobio u srednjem veku. Obrađuje najrazlilčitije teme i u njemu se susreću različiti karakteri i oslikavaju mnoge životne prilike. Zahvaljujući njegovoj obimnosti i otvorenosti prema životu u svetu, pruža mnogo podataka o ljudima i vremenu koje opisuje. Postoje mnoge vrste romana: autobiografski, biografski, fantastični i naučno-fantastični, pustolovni, kriminalistički, istorijski i legandarni, ali i humoristički, publicistički i satirični.

Književnost za decu, moglo bi se reći, počinje od "Alise u zemlji čuda" Luisa Kerola. Zemlja čuda je istovremeno i jedan od najpoznatijih imaginarnih svetova (ovde taj termin koristim u užem smislu, dakle ne označavajući bilo koji fikcionalni, opisivani svet, već upravo svet koji se bar jednom odlikom upadljivo razlikuje od stvarno postojećeg; takvi su prevashodno svetovi koji se opisuju u oblasti fantastične književnosti). Struktura fantastičnih svetova u knjževnosti za decu ograničena je istim normama koje važe za svu dečju književnost. Ne prekoračuju se određene granice – nema agresivnog, vulgarnog jezika, detaljnog prikazivanja seksualnosti niti upečatljivo prikazanog nasilja. Takođe, poželjno je da delo ima optimističan ton i srećan završetak, ali ne i obavezno. Protagoniste ovakvih narativa najčešće su deca koja na neki način (putem magije ili naučno-fantastičnih pomagala) dospevaju iz primarnog u sekundarni svet...

Sadržaj :

1 UVOD 3
1.1 Biografija pisca – Luis Kerol ili Čarls Dodžson 6
1.2 Kratak sadržaj romana "Alisa u zemlji čuda" 8
1.3 Ukratko o romanu "Alisa u zemlji čuda" 8
1.4 Analiza dela „Alisa u zemlji čuda“ 9
1.5 Komentari o delu 12
2 ZAKLJUČAK 15
3 LITERATURA 17