Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Atletika kao jedan od bazicnih sportova zauzima zapazeno mesto u savremenom sportu - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Maturski radovi (/Forum-maturski-radovi)
+--- Tema: Atletika kao jedan od bazicnih sportova zauzima zapazeno mesto u savremenom sportu (/Thread-atletika-kao-jedan-od-bazicnih-sportova-zauzima-zapazeno-mesto-u-savremenom-sportu)


Atletika kao jedan od bazicnih sportova zauzima zapazeno mesto u savremenom sportu - Dzemala - 22-06-2010 12:08 AM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Atletika kao jedan od bazicnih sportova zauzima zapazeno mesto u savremenom sportu. Narocito veliki uticaj ima na mladi ljudski organizam gde dolazi do poboljsanja psihofizickih i drugih sposobnosti. Danas smo svedoci da vecina mladih ne posvecuje dovoljno paznje svom zdravlju i telu u celini.
Mnogobrojna istrazivanja potvrdjuju, da oni koji se bave sportom, nekim vidom rekreacije ili bilo kakvom fizickom aktivnoscu, imaju mnogo manje problema na zdravstvenom, psihickom i fizickom polju, od onih koji se ne bave nikakvim aktivnostima.
Atletika kao “kraljica sportova” doprinosi svestranom razvoju licnosti, a narocito veliki uticaj ima na mlade, koji su tek na pocetku bioloskog razvoja. Ona pomaze da ovi mladi sportisti izrastu u zrele, zdrave i sposobne licnosti.
Za pravilan rad u atletici mora da se ispostuju svi pedagoski principi pogotovo kod pocetnika.
Kako je atletski sport pored ostalog i bazican sport, navikavanje mladih na sportski rezim zivota s jedne strane i pravilno usmeren trenazni proces s druge strane, sigurno ce pre doci do zeljenog uspeha....