Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Diplomatija u teoriji medjunarodnih odnosa - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Prirodne nauke (/Forum-prirodne-nauke)
+---- Forum: Prava (/Forum-prava)
+---- Tema: Diplomatija u teoriji medjunarodnih odnosa (/Thread-diplomatija-u-teoriji-medjunarodnih-odnosa)


Diplomatija u teoriji medjunarodnih odnosa - Dzemala - 10-06-2010 12:27 AM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Projekat postizanja mira i stabilnosti posle II svetskog rata bio je osnova evropskih integracija. Naravno, ne treba zanemariti činjenicu da je ideja evropskih integracija nastala mnogo ranije, kao i da je imala veoma raznorodnu strukturu u različitim istorijskim periodima.
Carinska Unija između Belgije, Holandije i Luksemburga planirana je 1944. godine u Londonu od strane Vlada ovih država koje su bile u egzilu. Njihovi planovi ostvareni su 1948. godine, kada je potpisana Carinska Konvencija Beneluksa. Bio je to svojevrsni putokaz za buduće planove.
Vinston Čerčil je svom govoru na Ciriškom univerzitetu 1946.godine izložio ideju o stvaranju „Sjedinjenih evropskih država”. Njegova ideja nije imala veliku upotrebnu vrednost, jer je bila nedovoljno jasna i nije predviđala članstvo u „Sjedinjenim evropskim državama” za Veliku Britaniju.
Životnost tih ideja u periodu neposredno posle Drugog svetskog rata ogledala se i u magičnoj privlačnosti označenih ciljeva koje treba dostići, a to je produbljivanje integracionih procesa i proširivanje članstva. Iako je to na početku izgledalo gotovo nedostižno, velika funkcionalna vrednost te ideje je uvek i u svakom trenutku pobuđivala raznovrsne aktivnosti u pogledu dostizanja na taj način postavljenih ciljeva. Procesu integracija pomagala je i atmosfera visokog poverenja, nastala u obnovi ratom opustošene Evrope. Na samom početku sazrelo je uverenje da bi se jedino obnavljanjem privrednih kapaciteta i izgradnjom novih, mogao obezbediti ekonomski rast...

Sadržaj

1 UVOD 3
2 USPOSTAVLJANJE MEDJUNARODNIH ODNOSA 3
3 PUT KA VEĆEM JEDINSTVU U EVROPSKOJ ZAJEDNICI 6
4 PERSPEKTIVE INTEGRACIONOG PROCESA U EVROPI 6
5 PROŠIRENJE EVROPSKE UNIJE 8
6 OPŠTI USLOVI ZA PRIJEM U ČLANSTVO 9
6.1 PROŠIRENJE KAO SREDSTVO POLITIKE EU 10
6.2 FAZE PREGOVORA O PRIJEMU U ČLANSTVO 11
7 INTERNA DIMENZIJA I ZNAČAJ PROŠIRENJA 13
8 PRISTUPANJE DRŽAVA ZAPADNOG BALKANA 14
9 PAKT ZA JUGOISTOCNU EVROPU 17
10 ZAKLJUČAK 18
11 LITERATURA 19