Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Teorijsko filozofske pretpostavke poslovne etike- poslovna etika - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Društvene nauke (/Forum-dru%C5%A1tvene-nauke)
+---- Forum: Etika (/Forum-etika)
+---- Tema: Teorijsko filozofske pretpostavke poslovne etike- poslovna etika (/Thread-teorijsko-filozofske-pretpostavke-poslovne-etike-poslovna-etika)


Teorijsko filozofske pretpostavke poslovne etike- poslovna etika - Dzemala - 02-06-2010 11:28 PM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Rezime


Poslovna etika se polako i postojano uvodi u mnoge koledže, u škole biznisa, i razne programe posltiplomskih studija. Ponikla je u vreme posle afere Votergejt, i neprestano je potkrepljivana sve novim i novim razotkrivenim slučajevima podmićivanja, podmazivanja poslovnih ugovora, nezakonotih političkih priloga, avionskih nesreća, prodaje defektnih guma, automobila i drugih proizvoda.
Potrošački pokret, glasni vapaji za većom vladinom kontrolom, izmenjeni stav velikog broja ljudi prema biznisu i njegovoj društvenoj odgovornosti, sve je to pitanje poslovne etike učinilo predmetom opšte i žive brige.
Poslovna etika više se ne smatra pojmovnom protivrečnošću, i većina krupnih korporacija preduzela je mere da bar neka obeležja etičnosti unese u svoje ustrojstvo. Poslovna etika se bavi tehnikama moralnog rasuđivanja i obrazlaganja, potrebnim za analizu moralnih spornih pitanja u biznisu. Potom razmatra šaroliko mnoštvo tekućih i pogresnih moralnih problema u poslovnoj delatnosti od prava radnika do legitimne upotrebe kompjutera...

SADRŽAJ

SADRŽAJ 2
1 REZIME 3
2 POJAM ETIKE 4
2.1 Predmet i metod poslovne etike 12
3 ŠTA SU UZROCI ETIČKIH PROBLEMA 13
4 ZAKLJUČAK 14
5 KLJUČNA REČ 15
LITERATURA 16