Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Turistička valorizacija potencijala za razvoj kulturnog turizma Kikinde-diplomski - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Diplomski radovi (/Forum-diplomski-radovi)
+--- Tema: Turistička valorizacija potencijala za razvoj kulturnog turizma Kikinde-diplomski (/Thread-turisti%C4%8Dka-valorizacija-potencijala-za-razvoj-kulturnog-turizma-kikinde-diplomski)

Turistička valorizacija potencijala za razvoj kulturnog turizma Kikinde-diplomski - Dzemala - 28-05-2010 11:23 PM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.

Кикинда је град богате историје, који се у прошлости налазио на раскрсници важних путева. Повољан положај омогућио је усклађен развој насеља, које својим атрактивним изгледом и интересантним окружењем привлачи посетиоце.
Живећи крај овог града имала сам прилике да детаљно упознам све његове чари, лепоте и сваки његов кутак. Људи су и даље пријатни и весели, увек спремни на шалу и дружење. Трудићу се да у наредним поглављима дочарам разлоге моје опчињености овим градом.
У свом истраживању користила сам разне начине и путеве да дођем до података и да прикупим одговарајућу литературу за рад. У изради овог рада, поред теренских истраживања, користила сам аналитички и компаративни метод, а уз критички прилаз настојала сам доћи до потпуне синтезе.
Желела бих овом приликом да се захвалим свим пријатељима који су ми помогли при изради дипломског рада...

ПРЕДМЕТ, ЦИЉ И ЗАДАЦИ

Предмет који је обухваћен овим дипломским радом је анализа туристичких потенцијала Кикинде, заштићене културно-историјске целине, њиховог туристичког потенцијала, као и анализа садашњег и могућег облика туризма и његове презентације.
Циљ рада је да се укаже на историјску и уметничку вредност Кикинде и сагледавање свих елемената који могу допринети побољшању туризма и њиховом презентовању потенцијалном туристи.
Задаци раду су приказ туристичких вредности, развијеност њихове туристичке презентације као и указивање на даље могућности унапређења истих...

ТУРИСТИЧКО ГЕОГРАФСКИ ПОЛОЖАЈ

ГЕОГРАФСКИ ПОЛОЖАЈ

Територија општине Кикинда се макрогеографски гледано налази у југоисточном делу Панонске низије. У војвођанском простору, а и у односу на територију Југославије има периферан положај. Кикинда се налази у североисточном делу Војводине, прецизније у северном Банату, и представља највеће градско насеље. Налази се на 45° 31' северне географске ширине и 20° 30' источне географске дужине. Град је типично насеље панонског типа и лежи на 82 m надморске висине. Површина општинског атара износи 782 km2. У односу на територију кикиндске општине град има приближно централни положај. Северније од општине Кикинда су општина Чока и Нови Кнежевац...