Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Uticaj kočionog sistema na smanjenje zaustavnog vremena vozila - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Maturski radovi (/Forum-maturski-radovi)
+--- Tema: Uticaj kočionog sistema na smanjenje zaustavnog vremena vozila (/Thread-uticaj-ko%C4%8Dionog-sistema-na-smanjenje-zaustavnog-vremena-vozila)


Uticaj kočionog sistema na smanjenje zaustavnog vremena vozila - Maja - 21-03-2012 04:58 PM

Gotovi seminarski radovi na sajtu
http://www.maturskiradovi.net
Kontakt na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com
UVOD


Tek je prošao jedan vek od kada su serijski automobili ugledali svetlost dana na ulicama tadašnjih metropola, a da naslednici ondašnjih četvorotočkaša nemaju, gotovo, nikakvih dodirnih tačaka u pogledu sistema koji su odgovorni za rad većine sastavnih delova automobila.
Tome se može zahvaliti strahovitim dostignućima u pogledu mehanike, elektrotehnike i elektronike tokom sredine dvadesetog veka, naročito između dva svetska i tokom drugog svetskog rata kao i neprekidnim usavršavanjem istih do današnjih dana.

Ideja za vozilom se javila kao proizvod čovekove potrebe da individualno savlađuje sve veća rastojanja i da što manje vremena provede putujući, kako bi mu korisno upotrebljivog vremena ostalo što više.
Razvoj automobilizma je tekao u pravcu koji najviše odgovara potrebama širokih narodnih masa, a svaki proizvođač je za svoju marku imao nešto karakteristično što je doprinelo da svako nađe automobil po svojim merilima i prema svojim potrebama.
Razvoj automobila se može sagledati sa više strana, a koliko će strana biti zavisi upravo od celina koje se mogu izdvojiti kao sastavni delovi automobila.