Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Wan tehnologije - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Društvene nauke (/Forum-dru%C5%A1tvene-nauke)
+---- Forum: Informatika (/Forum-informatika)
+---- Tema: Wan tehnologije (/Thread-wan-tehnologije)


Wan tehnologije - Maja - 08-03-2012 03:13 PM

100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.


UVOD - Pojam mreže


Prve računarske mreže bile su sa raspodijelom vrijemena i koristile su velike centralne računare i priključene terminale. Takva okruženja bila su implementirana i u Sistemskoj mrežnoj arhitekturi (SNA - System Network Architecture) firme IBM i u mrežnoj arhitekturi firme Digital. Lokalne računarske mreže (LAN) su se razvile u okviru revolcije PC računara i obezbeđuju brze mreže podataka otporne na greške koje pokrivaju relativno mala geografska područja, ili su zatvorene unutar zgrade ili grupe zgrada.

One su obezbjeđuju priključenim korisnicima dijeljeni pristup uređajima i aplikacijama i dozvoljaju im da izmjenjuju datoteke i komuniciraju preko elektronske pošte. Regionalne računarske mreže (WAN) pokrivaju šira geografska područja, često koristeći prenosne uređaje koje obezbjeđuju zajednički nosioci, kao što su telefonske kompanije, da bi povezale izvestan broj lokalnih računarskih mreža.

Sadržaj

UVOD - Pojam mreže 3
1 WAN tehnologije 4
1.1 Bežične mreže 4
1.1.1 Vrste bežičnih mreža 6
1.1.2 Strukturirane mreže 6
1.2 WAN mreže 9
1.2.1 IT Trendovi u distribuiranim preduzećima 10
ZAKLJUČAK 15
LITERATURA 17