Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Aristotel i problemi brendiranja - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Prirodne nauke (/Forum-prirodne-nauke)
+---- Forum: Filozofija (/Forum-filozofija)
+---- Tema: Aristotel i problemi brendiranja (/Thread-aristotel-i-problemi-brendiranja)


Aristotel i problemi brendiranja - Maja - 01-03-2012 05:28 PM

100% Kvalitetni diplomski radovi. 65000 Gotovih radova spremnih za download. Gotovi seminarski i diplomski radovi, izrada novih unikatnih seminarskih.

UVOD

Brendovi danas imaju veliki značaj i predstavljaju deo kapitala firme koji obezbeđuje moć na tržištu. I ako brendovi imaju izuzetan ekonomski doprinos, i ako su kupcima garancija kvaliteta i konzistencije, postoje mnogi pritisci u globalnom okruženju (mediji, globalno javno mnenje) koji negativno utiču na koncept brenda. Proces kreiranja brenda (brending) može se definisati na različite načine. Brending predstavlja proces kreiranja i mnjenja svih elemenata brenda (imena, logoa, dizajna, ličnosti i poruke) kojima se organizacije, proizvodi i usluge (kao i osobe, mesta, ideje) u svesti kupaca diferenciraju od konkurentskih. Brend elementi su: ime, logo, dizajn, ličnost i poruka.

Prva obeležja proizvoda pojavila su se pre nove ere. I stari vek je poznavao izvesno označavane proizvoda, kako bi se time razlikovao proizvod jednog proizvođača od proizvoda drugog.. Pretežno su obeležavani proizvodi primenjene umetnosti i zanatstva. Reč je o znacima u vidu slova, crteža, figurica, linija. U Egiptu prema legendi jedan kralj je želeo imati kontrolu nad proizvodnjom i trgovinom, pa je naredio svakom proizvođaču da vlastitim znakom označi svoj proizvod. Time se proizvod lošeg kvaliteta mogao identifikovati u smislu njegovog proizvođača, pa se isti morao pokoriti naredbi kralja o zameni proizvoda ili povraćaju novca.

Sadržaj

UVOD
1 Aristotel i brendiranje – umetnost metafore i komunikacije sa masom (Poetika i Retorika) 4
ZAKLJUČAK 7
LITERATURA 8