Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Intel predstavio procesore za ultratanke laptopove - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Razno (/Forum-razno)
+--- Forum: Računari iTelekomunikacije (/Forum-ra%C4%8Dunari-itelekomunikacije)
+---- Forum: Računari (/Forum-ra%C4%8Dunari)
+----- Forum: Hardware (/Forum-hardware)
+----- Tema: Intel predstavio procesore za ultratanke laptopove (/Thread-intel-predstavio-procesore-za-ultratanke-laptopove)


Intel predstavio procesore za ultratanke laptopove - Jovica - 04-06-2009 02:26 PM

TAJPEJ - Američki "Intel" predstavio je četiri nova procesora na Međunarodnom sajmu informacionih tehnologija "Kompjuteks", koji se ovih dana održava u glavnom gradu Tajvana, Tajpeju.

[Slika: intel_logo_130.jpg]Kako je preneo sajt "ihned.cz", novi procesor ultraniske potrošnje omogućiće nastanak novih ultratankih prenosivih računara, čija će se težina kretati od jednog do 2,5 kilograma, a cena neće biti veća od cene sadašnjih "noutbukova". Ti procesori imaju manju potrošnju energije i omogućavaju veću izdržljivost baterija.

"Intel" je u Tajpeju takođe prikazao set čipova "GS40 Ekspres" za nove ultratanke noutbukove. Taj set omogućava podržavanje funkcija kojima raspolažu aktuelni noutbukovi - presnimavanje u visokoj rezoluciji (HD), podršku operativnom sistemu "vindouz vista premium" i podršku integrisanoj vezi HDMI.

Od bežičnih tehnologija "Intel" je predstavio i uređaje koji koriste tehnologiju "Maj vaj faj", koja omogućava da se prenosivi računari ponašaju kao pristupne tačke za "vaj faj" (bežična lokalna računarska mreža) i omogućavaju bežično povezivanje različitih uređaja.

izvor RTV