Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Punto dizel iz Kragujevca od juna - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Razno (/Forum-razno)
+--- Forum: Vicevi (/Forum-vicevi)
+---- Forum: Automobilizam (/Forum-automobilizam)
+---- Tema: Punto dizel iz Kragujevca od juna (/Thread-punto-dizel-iz-kragujevca-od-juna)


Punto dizel iz Kragujevca od juna - Jovica - 23-05-2009 05:04 PM

[Slika: zastava%20punto%2011.jpg]

Proizvodnja dizel verzije "punta" počeće u "Zastavi" krajem juna u modernizovanom pogonu i na novoj opremi, potvrdio je za RTS Đuzepe Zakarija, PR kompanije "Fijat Srbija".

Sada sa traka u kragujevačkoj "Zastavi" dnevno silazi 100 vozila. U karoseriji i lakirnici radi se u dve smene, tako da će mesečni nivo proizvodnje biti povećan na 2.000 vozila.

U "Fijatu" su izuzetno zadovoljni proizvodnjom i plasmanom "punta" u Srbiji i smatraju da bi eventualno preuzimanje nemačkog "Opela" i američkog "Krajslera", pozitivno odrazilo i na fabriku u Kragujevcu.

Inače, od početka proizvodnje, 31. marta, u "Zastavi" je kompletirano preko 1.200 "punta".

Sve faze procesa proizvodnje i verifikacije kvaliteta nadgleda i proverava "Fijatov" tim za kvalitet po vrlo zahtevnim metodama, pa se jedna operacija ponavlja i 30 puta dok se ne postigne željeni rezultat.

U fabrici u Kragujevcu održana je i obuka radnika koji su dodatno angažovani u proizvodnji, a u tome su pored "Fijatovih" stručnjaka učestvovali i radnici iz italijanske fabrike.

Preduzeće "Zastava auto" i "Fijat" potpisali su u januaru sporazum o proizvodnji 15.000 "punta" u ovoj godini u Kragujevcu. Taj dokument je deo strateškog ugovora između italijanske kompanije automobile i države Srbije.

Izvor : "Beta"