Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Proizvodnja tvrdog keksa-Plazma keksa - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Društvene nauke (/Forum-dru%C5%A1tvene-nauke)
+---- Forum: Upravljanje kvalitetom (/Forum-upravljanje-kvalitetom)
+---- Tema: Proizvodnja tvrdog keksa-Plazma keksa (/Thread-proizvodnja-tvrdog-keksa-plazma-keksa)


Proizvodnja tvrdog keksa-Plazma keksa - Dzemala - 08-07-2011 10:07 PM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadžment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetništvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Istorijat Plazme

Plazma keks je nastao u Bambijevoj kuhinji. Daleke1967. godine, kada je fabrika počela da radi, nekoliko domaćih stručnjaka, tehnologa zaposlenih u Bambiju, počelo je s radom na keksu koji neće biti samo poslastica, već i hrana. Plazma je napravljena kao keks koji u sebi sadrži pravi balans masti, proteina i ugljenih hidrata, kao I odnos minerala i vitamina takav da ga organizam može najbolje iskoristiti. Te prve 1967. godine proizvedeno je svega 170 tona Plazme. Već naredne godine ta brojka je otišla na 475 tona i od tada je praktično krenula uzlazna putanja Plazme. Danas se proizvodi 9.000 tona Plazme godišnje i prodaje se pre svega u Srbiji i zemljama bivše SFRJ. Prodaje se i svuda gde ima naših ljudi. U Australiji, Americi, Kanadi, Velikoj Britaniji, zemljama Evropske unije. Van granica naše zemlje odlazi 2.500 tona, a 6.500 ostaje u Srbiji.

Tržište Plazme


Plazma je lider na srpskom tržištu keksa sa 22 odsto tržišnog udela. Svojom liderskom pozicijom Plazma ostvaruje prihod od prodaje koji obezbeđuje veće zarade zaposlenima, kao i veće prihode akcionarima Koncerna Bambi – Banat.

Koncern Bambi – Banat je vodeći proizvođač zdrave hrane u Jugoistočnoj Evropi isvetski poštovana robna marka u prehrambenoj industriji.Koncern je od momenta svog nastanka, kao Fabrika za proizvodnju dečjeg keksa iz Požarevca 1967. godine, permanentnimulaganjem u vrednosti inventivnog,tehnološkog i kadrovskog potencijala,kao ipraćenjem svetskih dostignuća i trendova,izrastao u giganta i lidera srpske konditorskeindustrije. Konstantan rast i razvoj Koncerna BambiBanat iskristalisan je iz znanja i umešnosti da se oslušnu, identifikuju i realizuju zahtevi i potrebe kupaca i potrošača i da se strateški modeli poslovanja kvalitativno promene i unaprede. Bambi – Banat prihvatio je i uspešno sproveo mnoge novine u proizvodnom programu, filozofiji upravljanja, tehnološkim zahtevima, organizaciji, marketingu, prodaji itd.Pravilnim postavljanjem osnova za razvoj Koncerna,na tržištu konditorske industrije manifestovana je sva snaga i agilnost u takmičenju s konkurencijom i ostvarenim rezultatima. . .

Sadržaj

1.Istorijat Plazme 2
2. Tržište Plazme 3
3. Dostignuća Plazme 4
4.Proizvodi/usluge Plazme 5
5. Najnoviji poduhvati 6
6. Promocija 8
7. Vrednosti brenda 9
ONO ŠTO NISTE ZNALI 10
9.Tehnologija izrade Plazma keksa i proizvoda srodnom keksu 11
10.Podela prema sirovinskom sastavu 12
FAZA: Priprema sirovina za proizvodnju 14
2.FAZA:SIROVINSKI SASTAV TESTA 16
3. FAZA-DODAVANJE SIROVINA U ZAMES TESTA 19
5. FAZA:OBRADA I OBLIKOVANJE TESTA 20
6. FAZATongueEČENJE KEKSA 21
7. FAZA: HLAĐENJE KEKSA 23
8. FAZA PAKOVANJE 24
12.Svojstva keksa i proizvoda srodnih keksu 25
13.PROIZVODNJA TVRDOG KEKSA 26
14.Proizvodnja tvrdog-Plazma keksa 27
15.PAKOVANJE 31
16.Literatura 33