Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Upravljanje ljudskim resursima u fudbalskom klubu Zeta - Golubovci - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Maturski radovi (/Forum-maturski-radovi)
+--- Tema: Upravljanje ljudskim resursima u fudbalskom klubu Zeta - Golubovci (/Thread-upravljanje-ljudskim-resursima-u-fudbalskom-klubu-zeta-golubovci)


Upravljanje ljudskim resursima u fudbalskom klubu Zeta - Golubovci - derrick - 04-06-2013 03:16 PM

UVOD

U literaturi se nailazi na različite pojmove menadžmenta, a najčešće da je to "nauka o upravljanju", "veština upravljanja", "proces upravljanja", dok neki smatraju da je to "filozofija upravljanja". Menadžment u sportu obezbeđuje funkcionisanje celokupnog sistema sportske organizacije, prevodeći je iz jedne niže u željenu višu poziciju, uz dominantno uvažavanje generalnih ciljeva sporta i sportske organizacije, visoko vrednujući sve humane i pozitivne tekovine, sadržane u teoriji i filozofiji sporta.

U sportskoj organizaciji menadžment, u širem smislu, osigurava integralnost svih procesa koji su relevantni za upravljanje procesima i funkcijama, sa generalnim ciljem, da se stvorene ideje transformišu u uspešnu operacionalizaciju ciljeva. U užem smislu, sportski menadžment predstvlja roces predviđanja, planiranja, organizovanja, rukovđenja, osiguravanja kadrovske politike i koontrole ljudskih, materijalnih i finansijskih i drugih organizacionih resursa sportske organizacije.

Konkretno, sportski menadžment predviđa sportski razvoj, planira opšte poslove u oblasti sporta, organizuje resurse, procese i funkcije ostvaruje politiku razvoja ljudskih resursa, organizuje poslovnu funkciju, obezbeđuje komunikaciju i koordinaciju, kontroliše procese i eliminiše destruktivne konflikte. U sportskom menadžmentu, najvažniji resurs je sportista kao i njegov trener uz određene grupe ljudi koje donose vrlo važne odluke za razvoj sportske organizacije i postizanje visokih sportskih vrednosti.

Sadržaj

UVOD 1
1.1 Fudbalski klub Zeta 2
1.2 Stručni štab FK Zeta 3
1.3 Upravljanje ljudskim resursima u FK Zeta 4
ZAKLJUČAK 11
LITERATURA 12