Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Film „mlad mesec“ (engl. new moon) - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Prirodne nauke (/Forum-prirodne-nauke)
+---- Forum: Srpski (/Forum-srpski)
+---- Tema: Film „mlad mesec“ (engl. new moon) (/Thread-film-%E2%80%9Emlad-mesec%E2%80%9C-engl-new-moon)


Film „mlad mesec“ (engl. new moon) - derrick - 09-02-2013 01:04 PM

Филм „млад месец“ заснован је на истоимнеој књизи америчке ауторке Стефани Мајер и представља наставај филма „Сумрак“ из 2008. Године.
Ауторка књига је инспирацију налазила у различитим књижевним класицима: за књигу „Сумрак“ у роману „Гордост и предрасуде“ – Џејн Остин, за „Млад месец“ у драми „Ромео и Јулија“ – Вилијама Шекспира, за „Помрачење“ у роману „Оркански висови“ – Емили Бронте, а за „Праскозорје“ у драми „Сан летње ноћи“ – Вилијама Шекспира.

Стефани Мајер ( енгл. Stephenie Meyer), рођена је 24. Децембра 1973. Године у САД-у. Најпознатија је по серијалу Сумрак. Књиге из тог серијала продате су у више од 42 милиона примерака широм света. Преведене су у више од 37 светских језика. Након успешно продатог првог дела серијала под називом „Сумрак“, уследио је наставак саге под називом „Млад месец“. Summit Entertainment је у новембру 2008. Године дао дозволу за наставак, због успеха Суммарка. Сценарио је адаптирала Мелиса Розенберг, а филм је режирао Крис Вајс, након што је режисерка Кетрин Хардвик која је режирала први део одустала.

Крис Вајс, рођен је 30. Новемра 1969. Године у Њу Јорку. Дипломирао је на Тринити колеџу, Кембрич на одсеку за Енглеску литературу. Као мали је одрастао уз море, па због тога не воли филмове о ајкулама. Његова радна биографија је веома богата. Поред овог филма радио је и много других, а један је номинован за оскара. Његово прво искускуство представља филм „ Средишњи“ из 1976. Године.