Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski
Magični realizam u romanu Cien años de soledad G.G. Márqueza – Španska književnost - Verzija za štampu

+- Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski (https://www.maturskiradovi.net/forum)
+-- Forum: Obrazovanje (/Forum-obrazovanje)
+--- Forum: Prirodne nauke (/Forum-prirodne-nauke)
+---- Forum: Srpski (/Forum-srpski)
+---- Tema: Magični realizam u romanu Cien años de soledad G.G. Márqueza – Španska književnost (/Thread-magi%C4%8Dni-realizam-u-romanu-cien-a%C3%B1os-de-soledad-g-g-m%C3%A1rqueza-%E2%80%93-%C5%A1panska-knji%C5%BEevnost)


Magični realizam u romanu Cien años de soledad G.G. Márqueza – Španska književnost - Dzemala - 03-03-2011 05:01 AM

Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Savremeni hispanoamerički roman pojavljuje se posle završetka krvavih ratnih sukoba u Španiji, kada je većina pisaca napustila Iberijsko poluostrvo i emigrirala u zemlje Južne Amerike. Gotovo istovremeno, počije jedno mračno doba Evrope, koja je do tada bila centar hrišćanske, zapadne kulture, čime je ne samo umetnost potisnuta u drugi plan u odnosu na goli opstanak, već je i Južna Amerika postala usamljeno ostrvo mira gde je književnost uzela pun zamah. U takvom se okruženju razvija savremeni hispanoamerički roman, u mnogome prateći trendove razvoja u evropskoj književnosti...


Magijski realizam u romanu "Sto godina samoće"

Pod magičnim realizmom u slučaju Garsija Márqueza podrazumevali bismo umetnost prevazilaženja prvog plana istorijskih događaja u cilju otkrivanja naboja mašte i kolektivnih priča koje u njih ubacuje čovek kroz generacije. Njegov je svet magičan zato što je stvaran, da nije magičan, jednostavno bi bio nestvaran i njegovi romani bi bili samo „pesnički“ ili fantastični, u smislu dela mađioničara i autora naučne fantastike. . .


Sadržaj :

UVOD 3
1.1 Magijski realizam u romanu "Sto godina samoće" 4
ZAKLJUČAK 13
REZIME 14
LITERATURA 14