Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Starovlasko-Raska visija
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Starovlaško-raška visija je jedna od najznačajnijih visija u prostoru Drine i Ibra, zauzima jugozapadni dio Srbije.Proteze se od Cetinje i zapadne Morave na sjeveru, do crnogorskih brda i povši na jugu; i od Drine na zapadu do doline Ibra i kopaonickih planina na istoku. Zauzima oko 4500km².Samo ime govori da se ova regija sastoji iz dva dela: Starog Vlaha i Raske.

Stari Vlah obuhvata siri prostor između Drine i Ibra oko Lima, Uvca i Moravice.Raska cini znatno manji prostor. Obuhvata slivove Raske i Studenice. U ookviru prostrane starovlasko-raske regije izdvaja se nekoliko manjih celina: Zlatibor, Stari Vlag, Dragacevo, Polimlje, Pester, Kolasevo i Senička kotlina...

STAROVLAŠKO – RAŠKA VIZIJA

Prirodne znamenitosti


U ovom svom glokaznom geoloskom sastavu Starog Vlaha i Raske ucestvuju stijene razlicito porijekla i sastava. Najzastupljeniji su vododrzivi skriljci paleozojske starosti. Veliko rasprostranjenje imaju i mezozojski krecnjaci. Ima ih na Tari, Pesterskoj visoravni. Zastupljene su vulkanske i jezerske stijene.
Starovlasko-raska visija je rasclanjena kanjonskim dolinama i klisurama, kraskim poljima i uvalama. Sa visoravni se dizu brojne planine.Ukraskim terenima Starovlasko-raske visije javljaju se brojne pecine. Poznatije su: Usačka, Ledena Stepica i Hađi-Prodanova pećina. Klima ove regije je umjereno kontinentalna- planinska. U kotlinama vlada nesto blaza, zupna klima...

Sadržaj:


1 UVOD 3
2 STAROVLAŠKO – RAŠKA VIZIJA 4
2.1 Prirodne znamenitosti 4
2.1.1 Hađi – Prodanova pećina 4
2.1.2 Crkva "Sv. Car Konstantin i Carica Jelena" 7
2.1.3 Kameni most na reci Moravici 7
2.1.4 Električna centrala na Moravici 8
2.1.5 Spomenik Đeneralu Draži Mihailoviću(1893-1946) 8
2.1.6 Spomenik Revolucije 9
2.1.7 Palibrčki grob 9
2.1.8 Manastir Kovilje 10
2.1.9 Manastir Pridvorica 10
2.1.10 Rimski most – Kumanica 11
2.1.11 Spomenik Majoru Iliću 12
2.2 Reljef i reljefne znamenitosti 13
2.3 Privreda 17
2.4 Stanovnistvo 18
2.5 Grad Ivanjica i Starovlaško – raška visija 18
3 ZAKLJUČAK 21
4 LITERATURA 22
Referentni URL