Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Kvalitet elektricne energije
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.Neparni viši harmonici

Nivoi najznačajnijih registrovanih neparnih viših harmonika prikazani su na slici 1.

U tabeli 1 su date minimalne, maksimalne i srednje vrednosti najznačajnijih registrovanih neparnih viših harmonika. Sa posmatranog grafika zastupljenosti neparnih viših harmonika u posmatranom postrojenju, prikazanom na slici 1, kao i iz tabele 1 može se zaključiti da su najviše zastupljeni 3., 5., 7. i 11. harmonik.

Posmatrane sve su sve tri faze,i najuočljivija su izobličenja u 2. fazi,tako da ćemo nju i posmatrati. Najzastupljeniji je 11. harmonik mada po maksimalnim vrednostima su najizraženiji 3. harmonik (0.52%), 7. harmonik (0.36%) i 11. harmonik (0.34%) ali sve ove registrovane vrednosti su pojedinačno manje od 3% koliko dozvoljava standard IEEE 519-1992 (za pojedinačni sadržaj viših harmonika). Od svih najznačajnijih registrovanih neparnih viših harmonika, shodno standardu IEC 1000-2-2, koji je nešto strožiji kada su u pitanju harmonici višeg reda (u odnosu na standard IEEE 519-1992), najizraženiji je 7. harmonik sa svojom maksimalnom vrednošću od 0.36% (maksimalna vrednost 7. harmonika koju standard IEC 1000-2-2 dozvoljava je 1.45%). Izmerena maksimalna vrednost ovog kritičnog harmonika pada u dozvoljeni opseg i prema ovom strožijem standardu.
Zaklučak analize neparnih viših harmonika jeste da ni jedan ne izlazi iz standardom propisanih opsega.

Parni viši harmonici

Nivoi najznačajnijih registrovanih parnih viših harmonika prikazani su na slici 2....


Rad obiluje grafikama koje je nemoguce prikazati na ovom forumu te je rad dosta oskudno prikazan
Referentni URL