Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Vodič za učenje
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Postoji li tajna uspešnog, efikasnog i efektnog učenja? Mogući potvrdan odgovor nije jednostavan i jednoznačan, ali je moguće uz određene vežbe i neka pravila bolje i brže učiti. Dakle, ima mesta otkrivanju tajni učenja. Bez mistifikacije, pojednostavljeno, ali sasvim praktično mogu se primeniti neke tehnike koje će proces učenja poboljšati. Ako se te tehnike, možda bi se ponešto moglo nazvati i trikovima, strpljivo i dosledno koriste nekoliko meseci, možda se učenje pretvori u nešto lako i zabavno.
Mnogim učenicima ali i odraslima, učenje jeste problem, napor i što je najgore, dugo traje. Učenje možemo napraviti tako da nam bude privlačno i da bude obogaćivanje sebe! Važno je da imamo dobru motivaciju, bitno je da je to jednostavna želja za upoznavanjem sveta oko nas ili zato što učenje možemo kasnije u životu dobro unovčiti.Čak i kada se čini da će uspeh izostati, mora se istrajati! Ko ne bi voleo da uči brzo i efikasno i da pri tom ima puno vremena za druge stvari? Nažalost, učenje zahteva puno energije, ličnog angažmana i vremena.
Zato nam se ponekad čini da se ionako ne vredi truditi. Ponekad neko pomisli: „Ionako ću dobiti jedan” ili „Svejedno neću dobiti dobru ocenu”. Ili „Neću uspeti, pašću ispit.” Čim se pojavi slična ideja, mora se prepoznati! Znaj da ti to tvoj mozak šalje upozorenje koje je važno odmah pretvoriti u rečenicu: „Istraj, ti to možeš!” ili „Ja mogu postići sve što želim”. Dokazano je da svako može uspeti u školi. Ponekad mislimo da drugi uče brže od nas i da „ja ništa ne mogu da zapamtim”. Zapravo je istina da oni koji kažu da nimalo ili malo uče a imaju dobre ocene - lažu! No, ohrabrujuće je činjenica da što više učimo, to bolje pamtimo, jer nakon nekog vremena izvežbamo metode učenja (naš „mozgovni mišić”) i naviknemo da učimo...

SADRŽAJ

1. UVOD 3
2. FAZE U UČENJU 4
3. KAKO NAUČITI NEŠTO 6
4. PAMĆENJE – DVE IDEJE KAKO POBOLJŠATI PAMĆENJE 8
5. ZAKLJUČAK 9

Referentni URL