Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Photoshop-maturski
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Графика и цртежи на рачунарима

Графика се одавно користи на рачунарима ради илустрација и лакшег сналажења у великим количинама текста. Велику употребу слике и цртежи су имале на пољу видео-игара, а даљим напредовањем могућности компјутера, на екране стижу и фотографије, док ће касније рачунари постати једно од основних средстава за обраду, али и стварање потпуно нових дела. Дигитални фотоапарати преузимају примат, а са њима рачунари преузимају и улогу мрачне коморе.
Постоје два основна типа слика растерски и векторски. Први се састоји од тачкица, пиксела, различите боје који затим сви заједно чине слику. Када такву слику јако увеличамо добијамо крзаве линије и некад је тешко уочити прави облик. Други, векторски, формат се састоји од тачака и линија које се исцртавају на основу координата које су задате у датотеци, па се слике у овом формату могу увећавати неограничено, а линије ће и даље имати глатке ивице, а могу се појавити и неки делови слике који до тада нису били уочљиви. Мане овог формата су што би фајлови у случају фотографија били веома велики због великог броја детаља. Најпопуларнији (и вероватно најмоћнији) програм за растерске слике је Adobe Photoshop. Такође су популарни и Jasc Paintshop Pro и Corel Photo Paint. За векторске слике се најчешће користи Corel Draw, мада многи професионалци користе Adobe Illustrator...

Садржај:

• Увод
* Цртежи и фотографије на рачунарима (стр. 3)
* Формати слика (стр. 3)
* Photoshop (стр. 5)
* Почетак рада са сликом (стр. 6)
* Завршетак рада (стр. 8)
* Слојеви (стр. 9)
* Историја (стр. 10)
* Алатке (стр. 11)
* Четкица (стр. 11)
* Рад са текстом (стр. 14)
* Алатке за селекцију (стр. 15)
* Остале алатке (стр. 17)
* Ефекти (стр. 17)
* Филтери (стр. 20)
• Литература (стр. 21)
Referentni URL