Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Autobiografija Jacka Welcha
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Seminarski rad na temu «Autobiografija Jacka Welcha», biti će usmjerena na piščevo viđenje, značaja i biti generalnog direktora te njegovo sagledavanje te činjenice. U uvodnom dijelu upoznati ćemo se sa samim Jackom Welchom, njegovim počecima u General Electricu, odnosno njegov početak i građenje karijere sve do izvršnog direktora u samoj kompaniji. Daljnjim razmatranjem pokazati ćemo postupke, metode kojih se držao u stvaranju svoje karijere, odnosno jačanu kompanije u kojoj je radio.
Jack Welch stekao je doktorat iz kemijskog inženjerstva na sveučilištu Illinois, a karijeru u General Electric Company započeo je 1960. godine. Kada se zaposlio u General Electricu kao mlađi inženjer za godišnju plaću od 10,500 dolara, sa željom da svoju godišnju plaču do tridesete godine poveća na 30,000 dolara i nakon samo godinu dana rada odlučio je napustiti tvrtku nezadovoljan plaćom, ali i strogom birokracijom koja je u njoj vladala. Svoj ostanak pa tako i daljnji uspjeh, duguje Reubenu Gutoffu, mladom direktoru koji je prepoznao njegov talent i četiri ga sata nagovarao da ostane u GE-u. Napredujući tijekom narednih 20 godina, postao je 1981. osmi predsjednik i glavni izvršni direktor (Chairman & CEO) u povijesti kompanije. U 20 godina na čelu General Electrica (GE) transformirao je kompaniju od birokratske i centralizirane u dinamičnu i fleksibilnu organizaciju, koja unatoč veličini brzo i efikasno reagira na tržišne promijene. Svoj novi početak može zahvaliti ondašnjem generalnom direktor korporacije Reg Jones, koji je u to vrijeme počeo tragati za svojim nasljednikom. Srdačan zagrljaj Rega Jonesa potvrdio je Jacka kao novoga čelnog čovjeka General Electrica i on je, nimalo ne oklijevajući, započeo njegovu korjenitu transformaciju....
Referentni URL