Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Poslovna upotreba nove tehnologije – pametni telefoni
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
UVOD

PDA je skraćenica od Personal Digital Assistant, što u prevodu znači "lični digitalni pomoćnik", i predstavlja minijaturni kompjuter, koji staje najčešće na dlan, čije su osnovne namene skladištenje svakodnevnih podataka, razmena e-maila, prenos fajlova, reprodukcija multimedije i dr.

Kalendar, adresar i lista tekućih zadataka, pojavom PDA uređaja predstavljaju potpuno rešenje za optimizaciju i lakšu organizaciju vremena. Iako većina korisnika, iskorišćava samo mali broj mogućnosti ovih uređaja, PDA polako ulazi u sferu multifunkcionalnosti, koji uz sve veću ponudu softvera i moćniji hardver mogu omogućiti "krstarenje" Internetom, prezentacije ili čak bežičnu administraciju udaljenih mreža.

Prvi ovakav uređaj napravila je mala engleska firma "Psion", sada davne 1984. godine, a uređaj je jednostavno nazvala "Psion 1". U to doba, to su zaista bile moćne "mašine", uz adresar, brojeve telefona i listu zadataka, tadašnji PDA su omogućavali i programiranje, na programskom jeziku sličnom Basic-u, a mogli su se povezati i na štampače. Najveći nedostatak tadašnjih uređaja bile su skromne mogućnosti ekrana. Naknadnu revoluciju u ovoj oblasti podigao je Apple svojim legendarnim uređajem Newton Message Pad, koji je uveo značajnu novost - ekran osetljiv na dodir i tehnologiju prepoznavanja rukopisa. Ono što je mučilo ovaj proizvod jeste relativno visoka cena, komplikovanost, veličina uređaja, te neusavršena tehnologija prepoznavanja rukopisa.

Sadržaj

1 UVOD 4
1.1 Osnovne karakteristike svih PDA uređaja 5
1.2 Primena PDA uređaja 6
1.3 Poslovna primena PDA uređaja 8
1.4 Primena PDA uređaja u industriji 9
1.5 Primena PDA uređaja u trgovini 10
1.6 Primena PDA uređaja u komunalnim delatnostima 11
1.7 Primena PDA uređaja u policiji 13
2 ZAKLJUČAK 16
3 LITERATURA 17
Referentni URL