Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Merenja antropoloških obeležja kod dece
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni i diplomski radovi iz ekonomije: menadzment, marketing, finansija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, carine i porezi.


Antropologija je nauka koja proučava čoveka i njegovo poreklo. No, u ovoj ću strategiji za svoje potrebe redefinisati antropologiju kao "zanimanje za način života i ponašanja drugih ljudi" .

Cilj te strategije je razvitak vašeg suosećanja i strpljivosti. Usto, zanimajući se za ponašanje drugih, osuđivanje zamjenjujemo dobrostavošću. Kad vas iskreno zanima kako neko postupa ili pokazuje svoje osećaje, teško da će vas to ponašanje zasmetati. Na taj način, postati antropolog znači postati manje frustriran tuđim postupcima.

Deca

Deca su najmlađi članovi ljudskog roda.

Od rođenja do prve godine života zovemo ih novorođenčad. U daljem njihovu detinjstvu razlikujemo rano detinjstvo (do 6. godine života), srednje detinjstvo (do 9. godine života) i kasno detinjstvo (do 12. godine života). Neki razdoblje puberteta isto smatraju detinjstvom, znači od 1. do 16. godine. O detetu se brinu njegovi roditelji, obično i starija braća/sestre te dekei bake. Zavisno o polu, može biti dečak ili devojčica.U mnogim zemljama deca idu u školu, no međutim, u većini siromašnih zemalja mnogo se dece izrabljuje na rad ili ne idu u školu. Od gladi pati više od 150 milijuna, a umire oko 10 milijuna dece. Povelja o pravima deteta donesena je 1989. godine...

S A D R Ž A J

Decembar, 2009. 1
1 UVOD 3
2 DECA 4
2.1 Razvojne faze detet 4
3 DECA U VRTIĆU 5
3.1 Prihvatanje 5
3.2 Vreme koje je potrebno za dobru oganizaciju 5
3.3 Vreme koje je posveceno aktivnom slušanju 6
3.4 Priprema za vrtić 6
2 MERENJA ANTROPOLOŠKIH OBELEŽJA KOD DECA 7
2.1 Merenje antropometrijskih karakteristika kod deca 7
2.1.1 Telesna visina (ATV) 7
2.1.2 Telesna masa (ATT) 7
2.1.3 Trčanje 20 m. 8
2.1.4 Lopta – noga - zid 9
3 ZAKLJUČAK 11
4 LITERATURA 12

Referentni URL