Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Google AdSense - osnove
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Osnove
Jedan od najrasprostranjenijih načina zarade na internetu je Google AdSense. Potrebno je da imate sajt (poželjno je da je na Engleskom ili nekom drugom podrzanom jeziku) koji ima odredjeni broj poseta. Nije neophodno da sajt ima svoju domenu, moguć je i besplatan hosting, a dozvoljeno je postavljanje AdSense koda i na blogove. Kada se upišete u Adsense program, od njih dobijete kod koji postavite na svoj sajt, i on generiše reklame. Reklame su povezane sa rečima koje dosta pominjete na sajtu, i to je automatizovano, tako da je šansa da neko klikne na reklamu nije tako mala. Uz nešto ozbiljniji rad može se postići da 5 do 10 procenata ljudi koji vide reklamu i kliknu na nju. A plaća se od jednog centa do par dolara po kliku.


Zarada
Google vašu zaradu isplaćuje čekom kad dostignete 100 dolara. Dakle, prilikom upisa ostavite svoju pravu adresu. Kad stignete do 50 dolara, Google će vam poslati PIN kod poštom. Kad vam PIN stigne, ulogujete se na AdSense i ukucate PIN. Tako ste potvrdili da vam je adresa prava. Pošto stignete do 100 dolara zarade, oni će vam sledećeg meseca poslati ček kući. Nema potrebe da tražite izplatu svoje zarade, potrebno je samo u AdSense account - "My Account" - "Payment Holding" da bude upisano "Please send my payments monthly."


Adsense na više sajtova
Ako imate AdSense na jednom sajtu pa želite da postavite na još koji, nema potrebe za otvaranjem novog naloga. Čak je i nemoguće otvoriti novi nalog za isto ime i adresu. Samo iz vec postojećeg account-a uzmete kod i postavite na novi sajt. Naravno, i taj sajt mora da poštuje sve Adsense TOS.


Dozvoljen broj reklama na jednom sajtu
- 3 x ads box (obicne reklame)
- 1 x links
- 2 x search box
- 1 x product (firefox, referral program...)


Jeftine reklame
Ako primetite da dobijate dosta klikova koji vrede 1 cent, verovatno vam se pojavljuju MFA (Made For Adsense) sajtovi u reklamama.

Kako videti kako izgleda sajt sa reklame a ne kliknuti na nju? Moguće je više načina:
1. Koristite AdSense preview tool . Postoji verzija za IE i za Firefox.
2. Url koji se pojavljuje ispod reklame prekucajte u novi prozor browsera.
3. Desni klik na "Ads by Google", pa "Copy link location". Paste u Notepad. Tu ćete videti urlove svih reklama sa tog link unit.
Inače, kad otvorite sajt koji se reklamira na vašem, videćete da je MFA ukoliko ima veoma malo sadržaja a dosta Adsense reklama.

Primeri klasičnih MFA sajtova:
10-bestsites.com
10-top-sites.com
12-bestsites.com


Korisni linkovi :

Dozvoljeni jezici : https://www.google.com/adsense/support/b...nswer=9727
AdSense pravila: https://www.google.com/adsense/localized-terms

Upozorenje
Nikada ne klikći na reklame na svom sajtu. Niti nagovaraj nekog da to uradi. Google je veoma rigorozan po tom pitanju.

izvor: Pocetnik
Referentni URL