Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Poduzetničke strategije i taktike
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni ,Masters i Diplomski radovi iz Ekonomije, Finansija, Ekonomike i Elektronsko poslovanje.

Seminarski rad na temu «Poduzetničke strategije i taktike» izabrala sam iz razloga što smatram da bez kvalitetne poduzetničke strategije poduzeća nema ni kvalitetnog poduzeća, a ni uspjeha. Rad se sastoji od deset poglavlja.
U prvom poglavlju su obrađeni pojmovi i definicije vizije,misije,politike i strategije.
Drugo i treće poglavlje obuhvataju glavne vrste i oblike strategija, gdje sam obratila pažnju na slijedeće strategije:
- strategija gospodarskog razvitka
- strategija poduzeća
- strategija proizvođača
- strategija maloprodaje
- strategija «Ko će brže, ko će više»
- strategija «Udri tamo gdje ih nema»
- strategija tržišnih niša
- strategija promjena vrijednosti i obilježja
- strategija promocije menadžmenta
U četvrtom poglavlju su obrađene napadačke strategije, te njihova upotreba.
Peto poglavlje čine 3 generička pristupa izboru strategije koju želimo upotrijebiti.
U šestom i sedmom poglavlju govorim o tome šta se dešava kada nemamo strateškog planiranja i zašto baš odabrati strateško planiranje u poduzeću.
Osmo poglavlje govori o ulozi poduzetnika u strateškom planiranju, te o poduzetniku u ulozi menadžera i njegove funkcije i na to koja je uloga poduzetnika u odabiru strategije, gdje sam obratila pažnju na formulu 3K, koju sam također prikazala i šematski.
Deveto poglavlje sadrži strateške tehnike i alate.
Deseto poglavlje govori o taktikama kako provesti poduzetničko-menadžersku strategiju, kako strategiju implementirati te kontrolirati, te o njenoj evaluaciji.

Ovaj seminarskii rad sadrži još uvod i zaključak u kojim sam iznijela kratku sintezu seminarskog rada...
Referentni URL