Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Hartije od vrednosti i drugi instrumenti finansijskih trzista
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Maturski, Seminarski , Maturalni ,Masters i Diplomski radovi iz Ekonomije, Finansija, Ekonomike i Elektronsko poslovanje.


Ovaj seminarski rad pod nazivom ''Hartije od vrednosti i drugi instrumenti finansijskih tržišta'' sam odabro da bi pokazala koliki je njihov značaj na finansijskim tržištima. Hartije od vrednosti imaju izuzetno veliki značaj u svakoj tržišnoj privredi. Može se s punim pravom reći da se privreda ne bi mogla razviti do sadašnjeg stepena da nije bilo raznovrsnih hartija od vrednosti, i da je savremena tržišna ekonomija nezamisliva bez njih.
Ima dosta konfuznih shvatanja o hartijama od vrednosti, posebno o nekima od njih. Instrumenti finansijskih tržišta dosta često se poistovećuju sa hartijama od vrednosti, što je dvostruko netačno. Kao prvo, neke hartije od vrednosti nemaju karakter instrumenata finansijskih tržišta, tj. instrumenata kojima se transferiše štednja, već predstavljaju ili instrument plaćanja ili uopšte nisu novčane, već robne hartije od vrednosti. Kao drugo, ima veliki broj instrumenata finansijskih tržišta koji ne spadaju u korpus hartija od vrednosti.
Da bi se ova konfuzija izbegla najpre će biti izložen i pojam i vrste hartija od vrednosti, njihove opšte (zajedničke) karakteristike, njihove diferencirane karakteristike, zatim njihove opšte funkcije i značaj, da bi se tek nakon svega toga moglo sasvim razjasniti koje su hartije od vrednosti, izvršiti njhova podela i na kraju po nešto reći o svakoj od njih...
Referentni URL