Gotovi Seminarski Diplomski Maturalni Master ili Magistarski

Puna verzija: Архимандрит Гаврило Вучковић - Духовни разговори, 2. књига
Trenutno pregledate Lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
[Slika: 3496.gif]
"Архимандрит Гаврило Вучковић , настојатељ Манастира Лепавине и његови "Савети духовника и одговори на свакодневне недоумице верујућих људи", које читамо на сајту манастира, потстиче нас на размишљање о феномену компујтера, информатике и електронске поште, као, најсавременијем средству у пастирском богословљу, и савременом дијалогу са ближњимм у целом свету. Могли бисмо наћи ослонац у Христовим речима упућеним светим апостолима и њиховим следбеницима: "Идите по свему свијету и проповједајте јеванђеље сваком створењу" (Мк 16,15.)", пише Митрополит загребачко љубљански, господин Јован у предговору првој књизи "Духовних разговора" архимандрита Гаврила Вучковића.

И друга књига "Духовних разговора" архимандрита Гаврила издата је с благословом Митрополита загребачко-љубљанског и цијеле Италије, господина Јована који у предговору овој књизи поручује, цитирам:

"Духовни разговори архимандрита Гаврила са верницима путем интернета, Радио Благовести, изазвали су потребу за издавањем друге књиге "Духовни разговори", Ако ли коме од вас недостаје мудрости, каже свети апостол Јаков, нека иште од Бога који свима даје једноставно и без карања, и даће му се (Јак 1,5).

Боготражитељи се обраћају својим духовницима да нађу одговоре на своја питања из области вере и морала. Јер ће доћи вријеме, поучава свети апостол Павле, када здраве науке неће подносити, него ће по својим жељама окупити себи ученике да их чешу по ушима( 2. Тим 4, 3). Због тога свети апостол Павле даље опомиње: Пазите да вас ко не обмане философијом и празном пријеваром, по предању људском, по науци свијета, а не по Христу (Кол 2,8)" .

На једноставан, и кристално јасан начин Архимандрит Гаврило разјашњава дилеме модерног човјека и некад наизглед компликована питања своди на кристално чисте јеванђеоске истине. Отац Гаврило даје јасне духовне савјете и поуке које човјека данас, ако их се придржава избављају из проблема глобалног времена, показују му пут ослобађања од страсти и порока. Тако отац Гаврило истиче највише потребу да се живи светотајинским животом Цркве, да се вјерници што чешће исповиједају, да посте све од Цркве прописане постове, сриједу и петак, да се причешћују и да што редовније иду на богослужења у Цркву. Саговорници из цијелог свијета јављали су се преко Фејсбука и програма Скајп оцу Гаврилу и износили у свако доба дана и ноћи своје недоумице. Очеви одговори у штампаној форми сада су доступни у виду друге књиге "Духовних разговора" са вјерницима преко интернета.


Садржај

Предговор, 6
Духовни разговори вођени преко програма Скајп, 9
Духовни разговори вођени на мрежи Фацебоок, 275
Поговор, 394
Referentni URL